Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

ABB'nin Çin Zibo Tesisi Düşük Karbonlu Üretimde Yeni Standart Belirliyor

Erkan Teskancan

Kurumsal
  • OLM MUH
  • 1772737375017_0_toriyp3d.png

## ABB'nin Çin Zibo Tesisi Düşük Karbonlu Üretimde Yeni Standart Belirliyor

ABB'nin Çin'in Shandong eyaletindeki Zibo tesisinde, gelişmiş dijital enerji yönetimi ve elektriklendirme çözümleri kullanılarak ölçülebilir enerji tasarrufu ve emisyon azalması sağlanıyor.

Mart 5, 2026 itibarıyla, sürdürülebilirlik odaklı enerji verimliliği, elektriklendirme, yenilenebilir enerji ve dijital enerji yönetimi stratejileri sayesinde tesis, yıllık 71 MWh enerji tasarrufu sağladı ve 63 tonun üzerinde CO₂ eşdeğeri emisyon azaltımı gerçekleştirdi. Bu, yüzlerce ortalama evin bir aylık elektrik ihtarını karşılayabilecek bir miktar.

### Enerji Verimliliği ve Dijitalleşme

Tesis genelinde LED aydınlatma sistemleri kullanıldı, gerçek zamanlı doluluk verilerine göre klima sistemleri optimize edildi ve hava kompresörleri için enerji tasarruflu kontrol sistemleri uygulandı. Bu yeniliklerle operasyonel verimlilik artırılırken, hem maliyetler hem de karbon emisyonları azaltıldı. Dijitalleşme ve akıllı enerji yönetimi, düşük karbonlu üretimi hızlandırdığını kanıtladı.

### ABB Zibo Tesisi Özellikleri

• Akıllı Bina portföyü için kablolama aksesuarları üretimi
    • ABB enerji yönetim sistemi ile enerji tüketiminin gerçek zamanlı izlenmesi, analiz ve optimizasyonu
    • Tesisin enerji ihtiyacının yaklaşık %15’i, çatılarına kurulan fotovoltaik (PV) panellerden üretilen yenilenebilir elektrikle karşılanıyor
    • Yenilenebilir enerji ve sertifikalı yeşil elektrik satın alma yoluyla tamamen yenilenebilir enerji kullanımı
    • ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi sertifikası
    • Zibo Belediye tarafından "Yeşil Fabrika" olarak tescillenme

### Sürdürülebilirlik ve Döngüsel Ekonomi

Zibo tesisi, atık azaltımı ve geri dönüşüm uygulamalarını hayata geçirdi ve 2026 sonuna kadar UL2799 standardında Sıfır Atık sertifikası almayı hedefliyor. Bu da kaynakların sorumlu kullanımı ve sürdürülebilir üretim taahhüdünü pekiştiriyor.

ABB'nin Zibo tesisi, Avrupa, Amerika ve Asya'da bulunan küresel Mission to Zero ağına katılarak, düşük karbonlu, enerji verimli ve dijitalleşmiş üretim operasyonları alanında öncü oluyor.

ABB, elektriklendirme ve otomasyon alanında dünya çapında teknoloji lideri olarak, sürdürülebilir ve kaynak verimliliği yüksek üretim geleceğini destekliyor. ABB’nin 140 yılı aşkın deneyimi ve 110.000’i aşan çalışanıyla, yüksek performanslı ve verimli çözümler sunmayı sürdürüyor.

Geri