- Konu Yazar
ABD'de Reshoring Initiative ve Regions Recruiting iş birliği ile, üreticilerin fabrikaları ve tedarik zincirlerini yeniden ülkeye çekme kararlarını etkileyen faktörleri inceleyen geniş kapsamlı bir anket başlatıldı. Bu anket, ABD'nin zayıflamış üretim altyapısını yeniden güçlendirme çabaları sırasında kritik bir zamanda yayınlanıyor.
2026 yılının Mart ayında başlatılan anket, Haziran ayının ortasına kadar açık kalacak ve imalat operasyonları, tedarik zinciri ve satın alma karar alıcıları ile sözleşmeli üreticilerden değerli bilgiler toplayacak.
Reshoring Initiative kurucusu Harry Moser, 2025 anketinin politikadaki olası değişikliklere odaklandığını belirtirken, 2026 anketinin ise vergi, tarifeler ve yapay zeka gibi gerçek politika etkilerini, aynı zamanda yetenekli iş gücü ihtiyacını ve eğitim sistemlerini ele aldığını vurguladı. Moser, "2010 yılında yılda 11.000 olan reshoring iş ilanları, 2025'te yıllık 244.000'e yükseldi. Ülkemizin ekonomisi ve ulusal güvenliği için daha fazla reshoring ve güçlü bir iş gücüne ihtiyaç var" dedi.
Regions Recruiting yöneticisi Kathy Nunnally, pandemi ve İran ile yaşanan gerilimlerin tedarik zincirlerinin kırılganlığını gözler önüne serdiğini belirtti. Nunnally, OEM müşterilerinin tedarik zinciri dayanıklılığına yönelik stratejiler geliştirmeye devam ettiğini ve yerli sözleşmeli üreticiler için gelecek vadettiğini ifade etti.
### Reshoring Initiative Hakkında
- 2010 yılında kurulan kuruluş, şirketlerin yurtdışına yaptıkları üretimin toplam maliyetini doğru şekilde değerlendirmesine yardımcı olur.
- Misyonu, 1,2 trilyon dolarlık mal ticaret açığını dengelemektir.
- Reshoring sayesinde son 14 yılda ABD'de üretim istihdamı artış göstermiş, bu da son 45 yılın en iyi performansı olarak kayda geçmiştir.
### Regions Recruiting Hakkında
- Lean üretim ve dağıtım liderliği alanlarında uzmanlaşmıştır.
- Güneydoğu ABD'deki KOBİ’ler ve büyük şirketlere stratejik yetenek partnerliği sunar.
- Büyüme, yenilik, dönüşüm ve kârlılığı destekler.
Ankete katılım çağrısı yapılarak, sonuçların sektör liderleri ve politika yapıcılarla paylaşılacağı belirtildi. Bu anket, ABD imalat sektörünün geleceğini şekillendirmede önemli bir araç olacak.