Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

Antaira Technologies, Yarı İletken Sektöründe SEMI E187 Siber Güvenlik Sertifikası Aldı

Cengiz Özemli

Akademisyen
Endüstri Vadisi
  • Dokuz Eylül Üniversitesi
  • 1776862932510-antaira-news-april-22-2026-web.png

Antaira Technologies, yarı iletken endüstrisi için kritik bir siber güvenlik standardı olan SEMI E187 sertifikasını almaya hak kazandı. Bu sertifika, yarı iletken üretim tesislerinde güvenli ağ iletişimi ve korunmuş cihaz bağlantılarını garanti eden önemli bir kriter olarak öne çıkıyor.

### SEMI E187 Sertifikasının Önemi
    SEMI E187, yarı iletken sektörü ekipmanlarının siber güvenlik gereksinimlerini tanımlayan ve global tedarik zincirinde güvenliği artıran bir standarttır. SGS Siber Güvenlik Laboratuvarı'nın IT Direktörü Kelvin Yen, bu belgenin üreticilere hem pazarda güven kazandıran hem de tüm endüstri zincirinin güvenlik olgunluğunu artıran bir doğrulama mekanizması sunduğunu belirtti.

Frank Hou, Antaira Technologies CEO'su, "SEMI E187 uyumluluğunu yakalamak, 'Dayanıklılık öncelikli' mühendislik felsefemizin bir göstergesidir. Yarı iletken sektöründe bir saatlik üretim kesintisinin milyonlarca dolara mal olabileceğini biliyoruz. Ağ katmanını güvence altına alarak, ortaklarımıza sağlam ve güvenilir bir altyapı sunuyoruz," dedi.

### Antaira'nın Siber Güvenlik Yaklaşımı
    Antaira'nın SEMI E187 sertifikalı endüstriyel Ethernet anahtarları, güvenliği mimari seviyede sağlar ve sonradan eklenen bir özellik olarak değil, çekirdek firmware geliştirme süreçlerine entegre olarak yönetilir. Bu sayede yarı iletken imalat tesislerinde her uygulamada yüksek güvenilirlik ve siber güvenlik standartları sağlanır.

### Teknik Özellikler
    • Doğrulanmış uç nokta koruması: Tesis içindeki her bağlantı noktası yetkisiz erişime karşı doğrulanır ve güçlendirilir.
    • Varsayılan olarak güvenli yapılandırmalar: Fabrika ayarları, yanlış yapılandırmalardan kaynaklanan zafiyetleri ortadan kaldırır.
    • Proaktif zafiyet yönetimi ve uzun vadeli destek planı: Güvenlik yamaları düzenli olarak uygulanır, böylece ağ savunmaları tehdit ortamına uyum sağlar.

SEMI E187 uyumluluğu, yarı iletken üretim zincirinde şeffaf ve doğrulanabilir bir güvenlik seviyesinin temeli olarak Antaira'nın ürünlerine değer katıyor. Sistem entegratörleri, OEM ortaklar ve fabrika işletmecileri için bu sertifikasyon, dayanıklı ve geleceğe hazır yarı iletken üretim altyapısının anahtarıdır.

### Antaira Technologies Hakkında
    2005 yılında kurulan Antaira Technologies, yüksek kaliteli endüstriyel ağ çözümleri geliştiren ve üreten lider bir şirkettir. Endüstriyel Ethernet anahtarları, kablosuz cihazlar, medya dönüştürücüler ve seri iletişim ekipmanları gibi geniş ürün yelpazesiyle otomasyon, ulaşım, güvenlik, enerji ve tıbbi sektörlerde kritik uygulamalara hizmet vermektedir. Şirket ISO9001 sertifikasına sahiptir.

Geri