Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

ASRock Industrial’den Xeon 600 Edge AI Platformu

Erkan Teskancan

Kurumsal
  • OLM MUH
  • 1772546574945_0_50a0lkou.jpg

## ASRock Industrial’den Xeon 600 Edge AI Platformu

ASRock Industrial, çoklu GPU desteği ve yüksek bellek kapasitesi ile endüstriyel ortamlar için optimize edilmiş yeni 4U tip Edge AI platformunu tanıttı.

Endüstriyel görsel inceleme, gerçek zamanlı analiz ve üretken yapay zeka gibi Edge AI uygulamaları, merkezi veri merkezlerinin dışında veri merkezi sınıfı hesaplama gücü gerektiriyor. Bu ihtiyaca yanıt olarak ASRock Industrial, Intel® Xeon® 600 işlemciler ve W890 yonga setiyle geliştirilen iEPF-11000S Serisi Edge AIoT platformunu duyurdu.

### iEPF-11000S Serisi Özellikleri
    • Dört adet GPU desteği ile yoğun hesaplama gerektiren Edge AI görevleri için tasarlandı
    • Intel® Xeon® 600 serisi işlemciler
    • W890 yonga seti
    • 2 TB'a kadar quad-channel DDR5 ECC RDIMM veya RDIMM-3DS belleği
    • Çoklu AI model eğitimi, çıkarım, kestirimci bakım ve büyük dil modeli (LLM) uygulamaları için ideal
    • Altı adet PCIe Gen5 x16 ve bir adet PCIe Gen5 x8 genişletme yuvası
    • NVMe depolama ve yüksek performanslı GPU’lar için Gen5 bant genişliği
    • ECC destekli bellek ile veri bütünlüğü sağlama
    • Sekiz SATA3 portu ve Intel® VMD RAID 0/1/5/10 veri yönetimi
    • İki adet M.2 Key M slotu ile depolama genişletme
    • Çift 1 GbE LAN ve opsiyonel çift 10 GbE ağ bağlantısı
    • 602.6 × 175 × 438 mm ölçülerinde 4U rack-mount ve kule konfigürasyon desteği
    • 1600 W ATX güç kaynağı ile yüksek performanslı GPU desteği
    • TPM 2.0 ve Intel® vPro ile güvenlik ve uzaktan yönetim

### iEPF-10000S Serisi Özet
    • Daha az GPU kapasitesi ile enerji ve alan tasarrufu sağlanır
    • Intel® Core™ Ultra (Arrow Lake-S) ve Intel® Core™ Seri 2 (Bartlett Lake-S) işlemciler
    • İki adet GPU destekli
    • Makine görme, AI destekli inceleme ve endüstriyel analiz görevlerine uygun
    • Küçük ayak izi ve düşük güç tüketimi ile üretim hatları ve ekipman entegrasyonu için ideal

### Uzaktan Yönetim ve Edge AI Yaklaşımı
    Her iki seri de dağıtık Edge AI uygulamalarında uzaktan izleme ve kontrolü sağlamak için out-of-band (OOB) yönetim modüllerini destekler. iEPF-11000S Serisi AI-M2-OOB-1G modülünü, iEPF-10000S Serisi ise AI-OOB-LITE modülünü kullanır.

Bu platformlar, çoklu GPU ölçeklenebilirliği, yüksek kapasiteli ECC bellek ve uzak yönetimi bir araya getirerek yapay zeka eğitim ve çıkarım işlemlerinin merkezi veri merkezlerine bağımlı olmadan endüstriyel ortamlarda gerçekleştirilmesine olanak tanır.

Geri