Erkan Teskancan
Kurumsal
- Konu Yazar
## Avalue, Embedded World 2026'da Edge AI Platformlarını Tanıtacak
Avalue Technology, Embedded World 2026 fuarında yüksek performanslı Edge AI ve gömülü bilgisayar sistemlerini tanıtacak. Bu platformlar, yapay zeka ve IoT uygulamaları için güvenli yazılım yönetimi ve ölçeklenebilir donanım çözümleri sunuyor.
### Edge AI ve Endüstriyel Bilgi İşlemde Yenilikler
Üretim, ulaşım ve akıllı altyapı alanlarında Edge AI sistemleri, artan işlem yoğunluğu ve yazılım yönetim süreçlerini bir arada gerektiriyor. Avalue, bu ihtiyaçlara cevap veren HPC serisi anakartlar, sunucular ve iş istasyonlarıyla AI çıkarım işlemleri ve veri yoğunluklu iş yüklerinde yüksek paralel işlem performansı sağlıyor.
Şirketin Edge AI çözümleri, yerel veri işleme sayesinde gecikmeyi azaltıyor ve bant genişliği kullanımını minimize ediyor. Endüstriyel Box PC'leri ve edge platformları; gerçek zamanlı görüntü tanıma, akıllı üretim hatları, akıllı ulaşım sistemleri ve şehir altyapıları için ideal bir çözüm oluşturuyor.
### ARM Tabanlı Gömülü Platformlar
Avalue ayrıca, düşük güç tüketimi, uzun vadeli kullanılabilirlik ve yüksek güvenilirlik öncelikli ARM tabanlı gömülü platformlarını da sunuyor. Bu sistemler, modüler edge AI mimarilerinin heterojen donanım ortamlarında ölçeklenmesini sağlarken, öngörülebilir yazılım yaşam döngüsü desteği sunuyor.
### Over-the-Air (OTA) Yazılım Yönetimi ve Yaşam Döngüsü Kontrolü
Avalue, Torizon tabanlı yazılım yönetimi ile OTA güncellemeleri, güvenlik açıklarının yönetimi ve yapılandırılmış yaşam döngüsü kontrolü sağlıyor. Uzaktan yazılım yamalarının ve güncellemelerinin dağıtılması, bakım süreçlerini kısaltıyor ve fiziksel müdahaleleri azaltıyor.
Bu yaklaşım, ISO 27001 bilgi güvenliği ve IEC 62443 endüstriyel kontrol sistemleri güvenliği standartlarıyla uyumlu çalışarak izlenebilirlik, risk değerlendirmesi ve kontrollü güncelleme süreçlerini destekliyor.
### Regüle Edilen Sanayi Pazarları için Edge AI
Avalue'nin Embedded World 2026 sunumu, performance ölçümleri ve yazılım yönetim kriterlerini bir araya getirerek, AIoT çözümlerinde güvenilir ve sürdürülebilir platformlar geliştirmeyi hedefliyor. Güvenli cihaz sağlama, uzaktan bakım ve ölçeklenebilir edge mimarileri gibi gereksinimler göz önünde bulunduruluyor.
Bu inovatif çözümler, endüstriyel IoT uygulamalarında performans ve güvenlik odaklı gereksinimleri karşılamak için tasarlanıyor.