Cengiz Özemli
Akademisyen
- Konu Yazar
## Çok Kameralı AI Uygulamaları İçin Fanız GPU Edge Sistemi
Acceed GmbH, fanız soğutma sistemiyle yüksek performanslı GPU hızlandırma ve çok kameralı bağlantıyı bir arada sunan 19 inçlik rack platformunu tanıttı. Bu sistem, endüstriyel edge computing uygulamalarında yüksek işlem gücünü ve güvenilir soğutmayı bir araya getiriyor.
Endüstriyel AI uygulamaları, görüntü işleme, kalite kontrol ve otonom sistemlerde doğrudan veri üretim noktasında yüksek hesaplama gücü gerektirir. Acceed’in GT-92GC modeli, CPU ve GPU işlemlerini, çoklu kamera bağlantısını ve endüstriyel standartlarda pasif soğutma tasarımını fan kullanmadan 19 inç rack formatında sunuyor.
### Pasif Soğutma ve Termal Tasarım
GT-92GC, geleneksel endüstriyel PC'lerin aksine tamamen fanız soğutma kullanır. Isı boruları ve genişletilmiş kanat yapısı sayesinde CPU ve GPU’nun ısısı etkin şekilde dağıtılır. Bu, soğutma fanlarının arıza riskini ortadan kaldırır, mekanik aşınmayı azaltır ve bakım gereksinimlerini minimuma indirir. Sistem, aynı anda maksimum yük altında bile işlemcilerin güvenli çalışma sıcaklıklarını koruyacak şekilde tasarlanmıştır.
### GT-92GC Teknik Özellikleri
- İşlemci desteği: Intel 12. ila 14. nesil CPU, LGA1700 soket
- TDP seçenekleri: 35 W veya 65 W
- GPU: NVIDIA RTX 2000 Ada, 70 W güç tüketimi
- Soğutma: Tamamen pasif, fan kullanımı yok
- İşletim sıcaklığı: -25 °C ila +55 °C
- Bellek: 64 GB’a kadar DDR5 RAM
- Depolama: M.2 NVMe SSD (yaklaşık 7 GB/s), iki adet 2.5 inç SATA sürücü yuvası
- Genişleme: İki mPCIe yuvası, dahili SIM kart yuvası
### Yüksek Yoğunluklu Kamera Bağlantısı
Çoklu kamera sistemleri otomatik denetim, robotik yönlendirme ve otonom araç uygulamalarında kritik öneme sahiptir. GT-92GC, IEEE 802.3at standardına uygun 8 adet Gigabit Ethernet portu ve PoE+ özelliği ile cihazları doğrudan Ethernet kablosu üzerinden besleyebilir. Toplam 100 W'a kadar güç sağlanarak kamera güç sorunları ortadan kaldırılmıştır.
Ek olarak, bir Gigabit Ethernet portu, dört USB 3.2 Gen2 portu (10 Gbit/s), isteğe bağlı seri, CAN bus ve dijital I/O arayüzleri sunulmaktadır. Bu yapı 8 Ethernet ve 4 USB üzerinden toplam 12 kameraya kadar bağlantı imkanı sağlar.
### Uygulama Alanları
GT-92GC, GPU destekli AI çıkarımı gerektiren otomatik optik denetim, robotik, otonom sistemler ve sensör verisi füzyonu gibi edge uygulamaları için idealdir. Fanız soğutma ve yoğun işlem kapasitesiyle termal güvenilirlik ve performansı bir arada sunar.
Acceed GmbH, Almanya Düsseldorf merkezli olup, ISO sertifikalı kalite yönetim sistemiyle sektöre özel güç kaynakları ve bağlantı aksesuarlarıyla müşteriye özel konfigürasyonlar sağlamaktadır.