- Konu Yazar
🏭 Endüstriyel Ağlar İçin Akıllı Çözümler
Conrad Electronic, endüstriyel ağların teşhis ve önleyici bakım ihtiyaçlarına yönelik iki yeni ürünü tanıttı: Voltcraft VC-925 PV multimetre ve VC-791 termal pens ampermetre. Bu cihazlar, üretim kesintilerini önlemek ve süreçleri daha verimli hale getirmek için tasarlandı.
💡 Endüstri 4.0'a Uyumlu Teşhis
Modern üretim tesislerinde artan karmaşıklık, frekans dönüştürücüler ve ağa bağlı DC şebekeleri gibi yeni elektrik yükleri getiriyor. Bu durum, harmonik bozulmalar ve gizli termal aşırı yükler gibi sorunlara yol açabiliyor. Conrad Electronic, bu zorluklara karşı, fiziksel arızalar meydana gelmeden önce sorunları tespit edebilen akıllı sensör teknolojileri sunuyor.
🔋 Yüksek Gerilim DC Ağlar İçin VC-925 PV Multimetre
Voltcraft VC-925 PV, özellikle endüstriyel DC tesislerinin bakımı için geliştirilmiş bir multimetredir. CAT III 1500 V ve CAT IV 1000 V koruma sınıflarıyla, 2000 V DC ve 1500 V AC'ye kadar güvenli gerilim ölçümleri yapabilir. Bu yüksek koruma seviyeleri, servis ekiplerine her ölçümde mutlak güvenlik sağlıyor.
🌡️ Kapsamlı Arıza Tespiti İçin VC-791 Termal Pens Ampermetre
VC-791 "Hepsi Bir Arada" pens ampermetre, üç teşhis fonksiyonunu tek bir cihazda birleştiriyor. CAT III 1500 V güvenlik sertifikası ile 1500 V DC'ye kadar yüksek gerilim ölçümlerini destekliyor. Ayrıca, termal görüntüleme kamerası sayesinde ısı kaynaklı arızaları temassız olarak tespit edebiliyor. Toplam Harmonik Bozulma (THD) analizi ile nötr iletken izlemesi yaparak fark edilmeyen aşırı ısınmaları önlerken, harmonik analizi ile frekans dönüştürücülerin tesis şebekesine ne kadar yük bindirdiğini ortaya koyuyor.
⚙️ Stratejik Tedarik ve Kesintisiz Üretim
Gelişmiş sensör ve ölçüm teknolojilerine rağmen, her makine arızası önlenemeyebilir. Üretim tesislerinde ani bir arıza meydana geldiğinde, yedek parçalara acil ihtiyaç duyulur. Conrad Electronic, 10 milyondan fazla ürün içeren tedarik portföyüyle bu kritik bakım operasyonlarını destekliyor. Şirket, tedarik darboğazlarını önleyerek ve karmaşık tedarik süreçlerini basitleştirerek firmalara teknoloji tedarikinde nasıl başarılı olduğunu gösteriyor.