- Konu Yazar
Delta, güç yönetimi ve akıllı yeşil çözümler alanında dünya lideri olarak, Almanya'nın Stuttgart kentinde yeni Otomasyon ve Robotik Merkezi'ni resmen açtı. Bu hamle, Delta'nın Avrupa genelinde akıllı robotik teknolojilerini ilerletme ve üretimin dijital dönüşümünü destekleme taahhüdünü pekiştiriyor.
✨ Müşteri Deneyimi ve İnovasyon Merkezi
Yeni merkez, müşteriler, iş ortakları ve sistem entegratörleri için özel bir deneyim, tanıtım ve iş birliği merkezi olarak hizmet verecek. Burada, Delta'nın en yeni robotik teknolojileri ve akıllı otomasyon çözümleri keşfedilebilecek. Canlı demolar ve uygulama gösterimleri sayesinde ziyaretçiler, Delta'nın entegre robotik ekosisteminin üreticilerin verimliliği artırmasına, esnekliği geliştirmesine ve akıllı üretim yolculuklarını hızlandırmasına nasıl yardımcı olduğunu deneyimleyebilecekler.
🗣️ Delta'dan Önemli Açıklama
Delta Electronics EMEA Akıllı Robot Sistemleri Başkanı Michael Mayer-Rosa, "Otomasyon ve Robotik Merkezimizin açılışı, Delta'nın Avrupa'daki inovasyon ve müşteri iş birliğine yönelik uzun vadeli taahhüdünde önemli bir kilometre taşını işaret ediyor," dedi. "Robotik teknolojilerimizi müşterilere daha yakın getirerek, akıllı otomasyonun, gelişmiş robotik ve entegre üretim çözümlerinin şirketlerin günümüzün üretim zorluklarını nasıl ele aldığını ve yarının fabrikalarına nasıl hazırlandığını gösterebiliriz."
🎉 Açılış Töreni ve Gösterimler
Açılış töreni, müşterileri, iş ortaklarını, endüstri temsilcilerini ve Delta uzmanlarını bir araya getirdi. Misafirler, kurdele kesme törenine, açılış konuşmalarına ve merkezin rehberli turlarına katıldı. Burada, Delta'nın D-Bot iş birlikçi robot çözümleri de dahil olmak üzere robotik portföyünün canlı gösterimlerini ve çok çeşitli endüstriyel uygulamalar için tasarlanmış entegre otomasyon teknolojilerini deneyimlediler. Sergilenen uygulamalar arasında iş birlikçi paletleme çözümü, D-Bot DC20 ve DC30'un birlikte çalıştığı bir malzeme akışı gösterimi ve robotik kuru kaynak uygulaması yer aldı. Bu gösterimler, Delta'nın iş birlikçi robotik platformunun esnekliğini ve çok yönlülüğünü vurguladı.
🤝 ARENA2036 ile İş Birliği
Etkinlikte ayrıca ARENA2036 Genel Müdürü Peter Fröschle'nin bir açılış konuşması da yer aldı. Fröschle, akıllı üretimin geleceğine dair içgörülerini paylaştı ve inovasyonu teşvik etmede endüstri, araştırma ve teknoloji ortakları arasındaki iş birliğinin önemini vurguladı. Stuttgart merkezli bir araştırma kampüsü ve inovasyon platformu olan ARENA2036, mobilite ve üretimin geleceğini şekillendirmek için endüstri ve akademiyi bir araya getiriyor. Delta Electronics, bölgesel inovasyon ekosistemiyle iş birliğini daha da güçlendirerek 2025 yılında ARENA2036 ağına katıldı.
🌍 Stratejik Konum ve Uzmanlık
Avrupa'nın önde gelen endüstri bölgelerinden birinde yer alan Delta Otomasyon ve Robotik Merkezi, yaklaşık 600 m²'lik bir alanı kapsıyor ve yaklaşık 7 uzmandan oluşan yerel bir mühendislik ekibi tarafından destekleniyor. Tesis, teknoloji gösterimleri, konsept kanıtlama geliştirme, müşteri atölyeleri, teknik eğitim ve uygulama mühendisliği için bir platform görevi görüyor. Bu sayede, otomasyon yolculuklarının her aşamasında müşteriler ve iş ortaklarıyla daha yakın iş birliği sağlanıyor.
Yeni merkez, yerel mühendislik uzmanlığını şirketin küresel inovasyon yetenekleriyle birleştirerek Delta'nın endüstriyel otomasyon için güvenilir bir ortak olarak konumunu daha da güçlendiriyor. Ayrıca, Delta'nın üreticilerin daha verimli, esnek ve sürdürülebilir fabrikalar inşa etmelerine yardımcı olan yeni nesil otomasyon teknolojilerini geliştirmek ve sergilemek için stratejik bir konum olarak Almanya'ya yaptığı sürekli yatırımı da yansıtıyor.