Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

🏆 Delta Cobot'lara BIG SEE Tasarım Ödülü: Fonksiyonellik, Güvenlik ve Verimlilik Bir Arada!

Hasan S. Cemkan

Kurumsal
Industry Valley
  • HSCQ
  • art_279_e736333b7210d85979496efb38d0e20d.jpg

🤖 Delta'dan Tasarım Harikası Cobot'lar​

Güç yönetimi ve akıllı yeşil çözümlerin küresel lideri Delta, D-Bot serisi işbirlikçi robotlarıyla 2026 BIG SEE Ürün Tasarım Ödülü'ne layık görüldü. Bu prestijli ödül, Delta'nın inovasyon ve sürdürülebilirlik odaklı tasarım anlayışını bir kez daha tescilledi.

✨ İnovasyon ve Tasarımın Buluştuğu Nokta​

Delta, yıllık gelirinin %8'inden fazlasını Ar-Ge'ye ayırarak inovasyona verdiği önemi gösteriyor. Şirketin Endüstriyel Otomasyon İş Grubu Kıdemli Direktörü Michael Mayer-Rosa, bu ödülün, endüstriyel robotik ile pratik, güvenli ve verimli tasarımı birleştiren yüksek standartlarını doğruladığını belirtti. Delta D-Bot robotlarının, sektör lideri güvenlik, verimlilik ve pratiklik özellikleriyle müşterilerin zorlu ihtiyaçlarını karşılayacağından emin olduklarını ekledi.

⚙️ Esneklik ve Entegrasyon​

2024 baharında tanıtılan Delta D-Bot serisi, altı eksenli, 30 kg'a kadar taşıma kapasiteli ve 1.800 mm'ye kadar erişim mesafesine sahip altı esnek modelden oluşuyor. OPC UA, PROFINET, EtherCAT ve Modbus TCP gibi protokollerle uyumlu olması sayesinde mevcut endüstriyel otomasyon sistemlerine sorunsuz entegrasyon sağlıyor.

🛡️ Güvenlik Her Şeyden Önce Gelir​

İşbirlikçi robotlar, üretim ortamlarında insanlarla etkileşim kurmak üzere tasarlanmıştır. Delta'nın yenilikçi "Reflex Safety" teknolojisi, teması gerçek zamanlı olarak algılayarak robot hareketini anında durdurur. Bu özellik, kazaları önlemeye ve hem personeli hem de ekipmanı korumaya yardımcı olur. Gelişmiş algılama teknolojileri ve çarpışma algılama yetenekleri güvenliği en üst düzeye çıkarır.

Ayrıca, Delta D-Bot serisi IP66 koruma standartlarına uygun olup, zorlu endüstriyel ortamlarda çalışmak için gelişmiş güvenlik protokollerini destekler. Sağlam tasarımı, toz ve kirliliğe karşı dayanıklılığı artırırken, temizlik ve bakımı da kolaylaştırır.

🚚 Üretim ve Lojistik İçin Esnek Otomasyon​

Delta'nın mobil robot platformu (MAR – Mobil Otonom Robot) ile birleştiğinde, Delta D-Bot İşbirlikçi Robot, "Delta Dynamic Duo" adı verilen hibrit mobil robotik çözümünü oluşturur. Bu 2'si 1 arada sistem, üretim ve lojistik ortamlarında paletleme veya alma-yerleştirme gibi esnek taşıma ve manipülasyon görevlerini otomatikleştirir.

Delta D-Bot serisi, karmaşık bileşen montajı, malzeme taşıma ve ağır hizmet paletleme dahil olmak üzere çeşitli uygulamaları desteklemek üzere hızlı dağıtım için geliştirilmiştir. Bu işbirlikçi robotlar, yüksek hassasiyeti verimli otomasyonla birleştirerek üreticilerin üretkenliği ve operasyonel esnekliği artırmasına yardımcı olur.

Geri