- Konu Yazar
## Delta, Hannover Messe 2026'da Yapay Zekâ Destekli Akıllı Fabrika ve Enerji Altyapısı Çözümlerini Tanıttı
Delta Electronics, Hannover Messe 2026'da yapay zekâ destekli akıllı üretim, dijital ikiz teknolojileri ve entegre enerji altyapısı çözümleriyle endüstriyel dönüşümü hızlandırdığını gösterdi.
### Yapay Zekâ ile Entegre Dijital İkiz ve Akıllı Üretim
Delta, NVIDIA Omniverse tabanlı DIATwin sistemleriyle gerçek üretim verisini fizik tabanlı dijital modellere aktaran kapalı döngülü optimizasyon ve performans artışı sağladı. Bu teknoloji, üretim süreçlerinde yüksek hassasiyet ve verimlilik sunuyor.
Dalip Sharma, Delta Electronics EMEA Başkanı, "Dijitalleşmiş akıllı üretim ve enerji verimliliğini artıran çözümlerimiz, sektörlerin karmaşık üretim ve enerji yönetimi zorluklarını aşmasına yardımcı oluyor. NVIDIA Omniverse ile dijital ikiz sistemlerimizin sağladığı sinerjiler, AI destekli üretimi ve bina otomasyonunu hızlandırmada kritik rol oynuyor." dedi.
### DIATwin ve NVIDIA Omniverse ile Ko-Simülasyon
Delta'nın canlı üretim hattında ileri PCB yerleştirme sistemleri, gerçek zamanlı dijital ikizle senkronize edilerek ko-simülasyon ve süreç doğrulaması yapılıyor. DIATwin, PhysX kütüphaneleri ve Omniverse entegrasyonu ile fiziksel simülasyonlar temelinde PCB yerleştirme tarifleri oluşturuyor.
- Yüksek doğrulukta çarpışma tespiti uygulanıyor
- Üretim yol haritası iteratif olarak iyileştiriliyor
- Üretim hızlandırılıyor ve devreye alma süreci kısalıyor
### Otomatik İç Lojistik ve MOOV Portföyü
Delta'nın MOOV serisi, dünya genelinde 1 milyondan fazla endüstriyel aracın şarjını destekleyerek otomatik lojistik sistemlerinin ölçeklenebilirliği ve güvenilirliğini kanıtladı. Bu, sürdürülebilir ve verimli endüstriyel operasyonların temelini oluşturuyor.
### Enerji Depolama ve Elektrikli Araç Şarj Çözümleri
Delta, yenilenebilir enerji fazlarındaki hidrojen üretimi için 5MW ila 8.4MW aralığında hızlı tepki veren, sıvı soğutmalı DC güç kaynakları sunuyor. Ayrıca, enerji yoğun sektörler için SOFC teknolojisiyle karbonsuz, stabil enerji üretimi sağlanıyor.
- C-Serisi Hepsi Bir Arada ESS: 125 kW / 261 kWh kapasiteli, hızlı kurulum
- EV şarj sistemleri: UFC500 ve C-Serisi entegre enerji yönetimi ile yüksek güç destekli
### Entegre Enerji Yönetimi ve Sürdürülebilir Endüstriler
Delta, yapay zekâ destekli üretim ve entegre enerji çözümlerini birleştirerek dijitalleşme ve karbon azaltımı hedeflerini karşılayan dayanıklı, enerji verimli ve geleceğe hazır sanayi tesislerinin kurulmasını sağlıyor.
Detaylı bilgi için Delta'nın Hannover Messe 2026 sayfası ziyaret edilebilir.