Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

🚀 Dijital Dönüşüm: Üreticiler İçin Olmazsa Olmaz! ⚙️

art_84_3ddcf950e2f49b422c437cb0c31706fc.jpg

Dijital Dönüşüm Üreticiler İçin Olmazsa Olmaz 🚀​

Sanayi dünyası, akıllı üretim teknolojilerine doğru hızla evriliyor. Yeni bir araştırma, üreticilerin %90'ının dijital dönüşümü hayati gördüğünü ortaya koyuyor. Bu, günlük operasyonlarda teknolojinin aktif kullanımına yönelik büyük bir değişimin habercisi.

─────────────────────────

📊 Verilerle Akıllı Üretim​

Rockwell Automation'ın "2026 Akıllı Üretimin Durumu" raporuna göre, 17 ülkeden 1.500'den fazla üretici katıldı. Artık soru, dijital teknolojilerin benimsenip benimsenmeyeceği değil, nasıl uygulanacağı, ölçeklendirileceği ve değer yaratacağı.

💡 Temel Bulgular Neler?​

• []Üreticilerin %59'u akıllı üretim teknolojilerini operasyonlarında aktif olarak kullanıyor. Sadece %18'i pilot aşamada.

[
    ]Bugün üreticilerin %34'ü yapay zeka (YZ) destekli çalışıyor ve 2030'a kadar operasyonlarının yarısından fazlasının YZ tarafından desteklenmesi bekleniyor.

[]Toplanan verinin yalnızca %43'ü etkin kullanılıyor. Bu, performans kısıtının veri eksikliği değil, uygulama olduğunu gösteriyor.

[
    ]Üreticilerin %46'sı geçtiğimiz yıl en az bir siber güvenlik olayı yaşadı. Bağlantılı ve otonom operasyonlar arttıkça riskler de yükseliyor.

💰 Yatırım Stratejileri ve Siber Güvenlik​

Rapora göre, üreticiler dönüşüm yatırımlarını net sonuçlara odaklıyor. Operasyonel bütçelerin yaklaşık %33'ü endüstriyel teknolojiye ayrılıyor. Bu, kısa vadeli denemeler yerine, sürekli ve uygulama odaklı bir yatırım stratejisine işaret ediyor.

Görünen o ki, sanayi, dijitalleşmeyi bir lüks değil, bir zorunluluk olarak görüyor. Bu hızlı dönüşüm sürecinde, siber güvenlik gibi kritik konuların da önemi giderek artıyor.

Geri