Süeda Asil
Kurumsal
- Konu Yazar
💡 Endüstriyel Bilişimde Yeni Bir Dönem: DockInfinity
Nexcom, endüstriyel bilgisayarlar için tasarladığı DockInfinity platformuyla otomasyon, makine görüşü ve lojistik gibi alanlarda çığır açıyor. Bu modüler sistem, PCIe ve depolama donanımını kolayca genişleterek, mevcut Duro Edge serisi cihazların yeteneklerini artırıyor.
🛠️ Yan Panel Genişletme ile Esneklik
DockInfinity, kutu tipi PC'lere yan panelden eklenen modüller sayesinde işlem gücü, ağ ve depolama kapasitesini artırma imkanı sunuyor. Bu sayede, temel donanımı değiştirmeye gerek kalmadan, optik denetim, otonom mobil robotlar ve akıllı depo ekipmanları gibi uygulamalarda esneklik sağlanıyor.
⚙️ Teknik Detaylar: PCIe 4.0 ve Termal Yönetim
Endüstriyel kenar bilgisayarlar, yapay zeka ve makine görüşü algoritmalarının sürekli gelişimiyle artan iş yükleriyle karşı karşıya. DockInfinity, mevcut Duro Edge kasalarının yan panellerine doğrudan takılarak, kompakt PC'leri çok yuvalı endüstriyel sistemlere dönüştürüyor. Bu tasarım, tam kasa değişimine gerek kalmadan donanım güncellemelerini kolaylaştırıyor.
Platform, standart PCIe 4.0 bağlantı arayüzlerini kullanarak özel eklenti kartlarını entegre ediyor ve PCIe x1, x4, x8, x16 form faktörlerini destekliyor. Yoğun yapay zeka görevleri için aktif soğutma sistemleri, yüksek güçlü grafik işlem birimlerinin ürettiği ısıyı dağıtmak için özel havalandırma ve dahili fanlar içeriyor.
📦 Donanım Yapılandırmaları ve Arayüz Özellikleri
- DockInfinity-2R8: Tek bir PCIe 4.0 x16 veya çift PCIe 4.0 x8 kart için bağlantı sağlar. RAID kontrolörleri, yüksek yoğunluklu LAN arayüzleri, çok portlu USB ve HDMI çıkış kartları için idealdir.
- DockInfinity-R16F: Çift yuvalı mekanik boşluk ve entegre soğutma fanı ile tek bir PCIe 4.0 x16 yüksek performanslı grafik hızlandırıcısını barındırır. Yoğun paralel işleme yüklerinde termal kısıtlamayı önler.
- DockInfinity-E4X1: Giriş seviyesi kenar ağ geçidi genişletmesi için tek bir PCIe 4.0 x4 yuvası sunar; PoE kartları, görüntü yakalama kartları ve özel endüstriyel I/O için uygundur.
- DockInfinity-2S: İki adet SSD için özel bir genişletme kitidir. İki standart 7 pinli SATA konektörü ve özel SATA güç arayüzleri ile donatılmış olup, veri yedekliliği veya hızlandırılmış verim için donanım RAID 0 ve RAID 1 modlarını destekler.
🏭 Endüstriyel Entegrasyon ve İş Yükleri
Belirli Duro Edge temel ünitelerinin uygun genişletme modülleriyle eşleştirilmesi, dağıtılan endüstriyel ortamlara göre hedeflenen operasyonel performans sağlar.
Intel Core işlemcili NDiS B562 endüstriyel sistemi, DockInfinity-R16F modülü ile birleşerek otomatik optik denetim kurulumlarında yüksek verimli yapay zeka çıkarımı ve sürekli görüntü işleme görevlerini yerine getirir. Ek PCIe 4.0 x16 verimi ve özel aktif soğutma, yüksek çözünürlüklü çerçeve yakalayıcılar ve grafik işlem birimleri için gereken yüksek veri aktarım hızlarını sürdürür.
Hafif kenar işleme ve IoT ağ geçidi görevleri için NDiS B340 sistemi, DockInfinity-E4X1 modülü ile eşleşir. Bu kombinasyon, otonom mobil robotlar ve depo yönetim ekipmanları için gereken ek bağlantıyı sağlayarak, çok kameralı görüş sensörleri, fieldbus ağları ve yerel depolama cihazlarıyla doğrudan arayüz oluşturulmasına olanak tanır.
📊 Teknik Karşılaştırma ve Avantajlar
Endüstriyel kenar genişletme platformları, genellikle veri yolu bant genişliği, sinyal gecikmesi, termal dağıtım kapasitesi ve mekanik entegrasyon verimliliği açısından değerlendirilir. Standart PCI Express 4.0, x16 arayüzünde yaklaşık 31.5 GB/s çift yönlü bant genişliği sunar.
DockInfinity'nin doğrudan yan panele montajı, tam veri yolu bant genişliği ve mikrosaniye altı gecikme süresi ile doğrudan sistem anakartına yerel bir PCIe 4.0 bağlantısı sağlar. Harici genişletme kutuları genellikle Thunderbolt 4 veya köprülü PCIe bağlantılarına dayanır, bu da veri aktarım hızlarını sınırlar ve ek sinyal yükü getirir.
DockInfinity'nin aktif soğutmalı doğrudan kasa montajlı genişletme modülleri, 75W veya daha fazla güç çeken eklenti kartlarını destekleyerek, modern kenar yapay zeka grafik hızlandırıcılarında sürekli iş yüklerini sürdürmek için kritik olan daha yüksek termal güç dağıtım limitlerine olanak tanır.