Erkan Teskancan
Kurumsal
- Konu Yazar
## Eckelmann, INTERPHEX 2026'da Biyofarma Kontrol Sistemlerini Tanıtıyor
Biyoteknoloji ve ilaç üretimi sektörlerinde süreç otomasyonu için özel kontrol sistemleri gereksinimi artıyor. Eckelmann, 21-23 Nisan 2026 tarihleri arasında New York'taki Javits Center'da düzenlenen INTERPHEX fuarında, komple tesisler için uyarlanmış kontrol sistemlerini tanıtacak.
15 yılı aşkın deneyimiyle firma, üretimden parametre ayarlamaya, testten devreye almaya kadar uçtan uca otomasyon çözümleri sunuyor. Sistemleri, mobil biyoreaktörler, filtreleme sistemleri ve tam entegre ilaç üretim tesisleri gibi uygulamalar için optimize edilmiş.
### Büyük Ölçekli RNA Üretimi için Kontrol Sistemleri
Eckelmann, RNA bazlı aktif ilaç maddeleri üreten büyük ölçekli tesisler için geliştirilen kontrol sistemleriyle öne çıkıyor. Bu sistemler, dozaj, karıştırma, taşıma, dolum ve paketleme gibi çok aşamalı işlemleri entegre bir yazılım platformu üzerinden izleyip yönetiyor.
### Teknik Özellikler
- Kendi kontrol dolabı mühendisliği, elektronik donanım entegrasyonu ve pnömatik sistem kurulumu
- Sistem testleri ve devreye alma süreçleri
- Tek kaynaklı donanım ve yazılım gelişimiyle sistem entegrasyonunun kolaylaştırılması
- GMP ve GAMP 5 standartlarına uygunluk
- ISO 9001, ISO 13485 ve DIN EN 62304 gibi uluslararası sertifikalar
- CE, UL ve UKCA gibi elektrik sistemi koşullarına uygunluk
### Ölçeklenebilir ve Esnek Üretim Desteği
Kontrol sistemleri, üretim kapasitesi ve süreç konfigürasyonlarının talebe göre ayarlanmasına imkan tanıyor. Tedarikçi yönetimi, denetimler ve üretim parça onay süreçleriyle uluslararası tedarik zincirlerinde uyumluluk sağlanıyor.
### Sözleşmeli Üretim ve Yaşam Döngüsü Hizmetleri
Firma, sözleşmeli üretim (CMO) ve geliştirme-sözleşmeli üretim (CDMO) hizmetleri sunuyor. Ayrıca, üretim sistemlerinin sürekli iyileştirilmesini sağlayan dijital izleme ve yaşam döngüsü yönetimi araçlarıyla destek sağlanıyor.
### Endüstri Standartlarına Uyum
Eckelmann çözümleri, ilaç üretiminde kritik olan yasal gerekliliklerle tam uyumlu olarak geliştiriliyor. Böylece dünya genelinde kalite, izlenebilirlik ve onay süreçleri güvence altına alınıyor.