Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

🚀 Emerson'dan NI SystemLink'e Akıllı Dokunuşlar: Yapay Zeka ve Planlama Entegrasyonu!

Ahmet Ö.

Kurumsal
Endüstri Vadisi
  • EMS Engineer
  • art_582_e785340941035f065f58dd49c5c2d075.jpg

Emerson, NI SystemLink'i Yeniledi: Akıllı Planlama ve Yapay Zeka Gücüyle Test Süreçleri Hızlanıyor!​

Emerson, NI SystemLink test operasyon yazılımına getirdiği yeniliklerle dikkat çekiyor. Kaynak planlama ve NI Nigel AI entegrasyonu sayesinde ürün doğrulama süreçleri daha akıcı hale gelirken, hata analizi de hız kazanıyor.

Test Süreçlerinde Devrim: Otomatik Planlama ve Yapay Zeka Entegrasyonu​

NI Days Japonya'da tanıtılan bu güncellemeler, özellikle yarı iletken, otomotiv, havacılık, savunma ve elektronik üretim sektörlerindeki test operasyonlarını hedefliyor. Artık ölçüm verileri, operasyonel bağlamla birleşerek mühendislik hatalarının teşhisini kolaylaştıracak ve ürün geliştirme takvimlerini hızlandıracak.

Veri Silolarına Son: Operasyonel Bağlam ve Kaynak Optimizasyonu​

Geleneksel doğrulama süreçlerinde ham ölçüm sonuçları genellikle test ortamından ayrı tutulur. NI SystemLink, bu veri silolarını ortadan kaldırarak yürütme verilerini varlık geçmişleri, test konfigürasyonları ve aktif programlarla merkezi bir depoda birleştiriyor.

• Emerson'ın vaka çalışmaları, haftalık analiz ve raporlama iş yükünde %95'e varan azalma, günlük otomatik test tezgahı verimliliğinde ise 2 kat artış sağlandığını gösteriyor.

Platform Yetenekleri ve Kurumsal Dağıtım​

En son sürümdeki işlevsel güncellemeler dört ana yazılım alanını kapsıyor:

• Bağlantılı Test Planlama ve Kaynak Planlama: Fiziksel enstrümantasyonu, fikstür kullanılabilirliğini ve test istasyonu iş yüklerini dağıtılmış laboratuvarlar arasında koordine ederek kapasite kısıtlamalarını hafifletir.
    • Yapay Zeka Destekli Mühendislik İçgörüleri: NI Nigel AI'yı kullanarak operasyonel parametreleri test çıktılarıyla birlikte değerlendirir, anormallikleri işaretler ve hata eğilimlerini ortaya çıkarır.
    • Kullanıma Hazır Operasyonel Görünürlük: İstasyon kullanımı, test verimleri ve kalibrasyon programları için önceden yapılandırılmış gösterge tabloları sunarken, özel gösterge tablosu yapılandırmasına da olanak tanır.
    • Güncellenmiş SystemLink Mimarisi: Basitleştirilmiş ürün katmanları, birleştirilmiş lisanslama şemaları ve modernize edilmiş dağıtım konfigürasyonları sunarak kurumsal test ağlarında kurulumu hızlandırır.

2018'de merkezi bir sistem ve varlık yönetim aracı olarak piyasaya sürülen NI SystemLink, çoklu tesisli üretim tesisleri ve mühendislik laboratuvarlarında modüler özelleştirmeyi destekleyen bir kurumsal test orkestrasyon platformuna dönüştü.

Teknik Detaylar: Yapay Zeka ve Veri Yönetimi​

Merkezi test verisi orkestrasyon platformları, farklı mühendislik veri akışlarını yönetmek için mikro hizmet mimarileri ve çok dilli kalıcılık kullanır. Yüksek hacimli parametrik sonuçlar, zaman serisi sensör akışları ve geçici dalga formu yakalamaları, güvenli REST API'leri, AMQP mesaj kuyrukları veya gRPC uç noktaları aracılığıyla alınır ve ardından ASAM ODS (Açık Veri Hizmetleri) ve TDMS (Teknik Veri Yönetimi Akışı) gibi açık teknik veri formatları kullanılarak indekslenmiş veri göllerine ayrıştırılır. Büyük Dil Modelleri (LLM'ler) ve ajans yapay zekasının doğrudan test yürütme çerçevelerine entegrasyonu, etki alanına özgü vektör veritabanlarıyla birleştirilmiş geri alma destekli üretimi (RAG) temel alır. Bu yapay zeka motorları, PXI şasi yuva atamaları, kalibrasyon son kullanma zaman damgaları, cihaz ürün yazılımı karmaları ve NI TestStand gibi yürütme motorları tarafından oluşturulan dizi yürütme günlükleri dahil olmak üzere yapılandırılmış ekipman meta verilerini sorgulayarak, manuel mühendislik verisi çapraz referanslaması olmadan donanım bozulmasını (röle kontak direnci kayması veya ADC termal ofseti gibi) test hatası imzalarıyla ilişkilendirir.

Geri