Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

Endüstriyel Edge Platformunda Açık Proses Otomasyonu Onaylandı

Ahmet Ö.

Kurumsal
  • EMS Engineer
  • 1775135224425-108801-asrock1.jpg

Endüstriyel otomasyonda çok tedarikçili ortamlarda dağıtık kontrol altyapısını koordine etmek için birlikte çalışabilir yaşam döngüsü yönetimi kritik öneme sahiptir. Bu bağlamda, ASRock Industrial ve Collaborative Systems Integration (CSI) iş birliğiyle, O-PAS™ uyumlu sistem yönetimi iEP-7020E endüstriyel edge platformu ve AiSMA yönetim çatısı kullanılarak doğrulandı.

### Dağıtık Kontrol Ortamları İçin Sistem Yönetimi Doğrulaması
    İş birliği, Açık Proses Otomasyon Standardı (O-PAS™) gerekliliklerine uygun sistem yönetimi mimarisinin doğrulanmasına odaklandı. Bu standart, Open Process Automation Forum (OPAF) ve Coalition of Open Process Automation (COPA) tarafından geliştirildi.

Doğrulama, açık ve yazılım tabanlı sanayi otomasyon ortamlarında faaliyet gösteren Dağıtık Kontrol Noktaları (DCN) için sistem yönetimi yaklaşımını ortaya koydu. Ayrıca O-PAS™ Bölüm 5 sistem yönetimi koşulları ile uyumlu olduğu, multi-tedarikçi kontrol sistemleri için birlikte çalışabilir kurulum modellerini desteklediği teyit edildi.

Bu mimari, enerji, kimya ve imalat gibi proses sanayileri için uygun olup, açık otomasyon ve tedarikçi tarafsız entegrasyon stratejilerine dayanan dağıtık kontrol sistemlerine hitap etmektedir.

### Endüstriyel Altyapı İçin Redfish Tabanlı Yaşam Döngüsü Yönetimi
    Doğrulamanın merkezinde, ASRock Industrial iEP-7020E endüstriyel edge bilgisayarın Redfish® standardına dayanan AiSMA (ASRock Industrial Sistem Yönetimi Mimarisi) yaşam döngüsü yönetim çatısıyla entegrasyonu yer aldı.

Bu birleşik sistem, donanım keşfi, otomatik yapılandırma, yazılım doğrulama ve gerçek zamanlı olay izleme gibi işlevleri heterojen endüstriyel bilişim sistemlerinde destekliyor. Redfish® tabanlı orkestrasyon sayesinde, donanım platformları arasında standart yönetim iş akışlarını mümkün kılıyor.

Doğrulama ayrıca manuel yapılandırma ihtiyacını azaltma, her bir kontrol noktası için kurulum süresini kısaltma ve dağıtık alt yapıda yaşam döngüsü yönetim görünürlüğünü artırma gibi faydalar sağladı. Bu özellikler endüstriyel edge bilişim uygulamalarının ihtiyaçlarını yansıtıyor.

### Ölçeklenebilir Açık Otomasyon Mimarilerini Desteklemek
    Bu doğrulama, standartlara dayalı sistem yönetiminin dağıtık kontrol altyapısının ölçeklenebilir dağıtımını desteklerken kontrol uygulamaları, ağ bileşenleri ve donanım platformları arasında birlikte çalışabilirliği koruyabileceğini gösterdi.

Ayrıca, iş birliği O-PAS™ uyumlu otomasyon mimarilerinde yaşam döngüsü yönetimi uygulaması için referans model oluşturuyor ve açık endüstriyel kontrol sistemlerinin tekrarlanabilir ve güvenilir dağıtım stratejilerini destekliyor.

Geri