Ahmet Ö.
Kurumsal
- Konu Yazar
## Endüstriyel Mobil Makineler için Modüler Otonomi Platformu
RAFI, mevcut makineleri yarı veya tam otonom sistemlere dönüştürmeyi sağlayan, ölçeklenebilir bir donanım ve yazılım platformu olan Autonomy Kit'i tanıttı. Bu platform, endüstriyel otomasyon entegrasyonunu destekleyerek makine dijitalleşme stratejilerinin yaygınlaşmasına olanak sağlıyor.
Yapay zeka destekli otomasyonun önem kazandığı endüstriyel araç ve mobil makinelerde, üreticiler daha yüksek otomasyon seviyeleri ve operatör bağımlılığının azaltılması hedefiyle otonom işletmeyi tasarım önceliği haline getiriyor. RAFI’nin Autonomy Kit'i, özellikle mevcut makinelerin otonom işletime adapte edilmesinde donanım ve yazılım entegrasyonu aracılığıyla çözüm sunuyor.
### Mevcut Makinelerin Otonom İşletime Dönüştürülmesi
Mobil robotik, lojistik araçlar ve özel makine sektörlerinde otomasyon stratejilerini desteklemek ve dijital tedarik zinciri süreçlerini geliştirmek için otonom fonksiyon entegrasyonu artıyor. Ancak mevcut birçok makine, donanım ve elektrik sistemlerine sahip olsa da otonom işletim için gerekli mimariye sahip değil.
RAFI’nin Autonomy Kit'i, bu eksiği kapatmak üzere donanım ve yazılım modülleri ile mevcut ekipmanların otonom platformlara dönüştürülmesini sağlıyor. Entegre edilen bileşenler arasında kontrol lojikleri ve şarj süreçleri gibi otomasyon fonksiyonları var ve bunlar tamamen entegre otonom sistem mimarilerine kadar genişletilebiliyor.
### Fonksiyonel Otomasyondan Entegre Otonomi Mimarisi
Yaklaşım, bağımsız otomasyon fonksiyonlarını tek bir uyumlu sistem yapısında birleştirmeye odaklanıyor. Bu kapsamda kontrol sistemleri, sensör ara yüzleri ve yazılım mimarileri entegre edilerek daha yüksek otonomi seviyeleri destekleniyor.
Endüstriyel ortamlar için uygun ve üretime hazır sistemler geliştirmek RAFI’nin hedefleri arasında. Şirket, elektronik üretimi, üretim mühendisliği ve yazılım geliştirmeyi bir arada kullanarak prototip seviyesinden seri üretime uygun sistemlere geçişi kolaylaştırıyor.
### RAFI Autonomy Kit Özellikleri
- Mevcut makinelerin yarı veya tam otonom hale getirilmesi
- Modüler donanım ve yazılım platformu
- kontrol lojiklerinin ve şarj işlemlerinin entegrasyonu
- Endüstriyel üretime uygunluğu
- Elektronik üretimi, montaj ve test teknolojileri desteği
- Plastik ve metal işleme imkânları
- Tek çatı altından mühendislik, validasyon ve seri üretim hazırlığı
### Endüstriyel Seri Üretim Süreci
RAFI, donanım geliştirmeden yazılım mimarisi tasarımına, sistem entegrasyonundan seri üretim hazırlığına kadar tüm aşamaları bünyesinde gerçekleştiriyor. Bu entegre yapı, müşteriye özgü uyarlamaların sürecin her aşamasında koordinasyonunu sağlıyor.
### XPONENTIAL Europe 2026'da Tanıtım
RAFI, Autonomy Kit’i ve diğer geliştirmelerini 24-26 Mart 2026 tarihleri arasında Almanya'da Düsseldorf'ta düzenlenecek XPONENTIAL Europe fuarında, Hol 1, Stand A43’te sergileyecek.
Endüstriyel mobil makinelerde otonomi hedefleyen bu yenilikçi platform, otomasyon ve dijitalleşme alanında önemli bir adım olarak öne çıkıyor.