Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

🚀 Endüstriyel Otomasyon İçin Yeni Nesil Adım Motor Sürücüsü: Toshiba TB67S531FTG!

Semih Asil

Endüstri Vadisi
Industry Valley
art_312_41c154cf42dd81d3ea4d1cc96d9448da.jpg

💡 Toshiba'dan Endüstriyel Otomasyona Güçlü Çözüm​

Toshiba, endüstriyel otomasyon ve ticari ekipmanlar için özel olarak tasarlanmış yeni bir iki fazlı adım motor sürücü entegre devresi olan TB67S531FTG'yi tanıttı. Bu yüksek voltajlı bipolar entegre devre, elektrik gürültüsüne karşı dayanıklılığı artırarak motor durmalarını önlemeyi hedefliyor.

⚙️ Kesintisiz ve Hassas Çalışma​

Endüstriyel ortamlarda elektrik parazitleri, motorların hassas çalışmasını olumsuz etkileyebilir. TB67S531FTG, özel faz giriş mimarisi sayesinde her motor fazındaki elektrik akımını düzenleyerek bu sorunu çözüyor. Bu sayede ani akım dalgalanmaları en aza indirilerek motor durmaları engelleniyor ve hassas elektromekanik sistemlerde kesintisiz ve tutarlı konumlandırma sağlanıyor.

⚡ Yüksek Performans, Düşük Isı​

Bu entegre devre, 40V'a kadar motor çıkış voltajlarını ve 2.0A'e kadar sürücü akımlarını destekliyor. Düşük tipik açık durum direnci (RDS(ON)) olan 0.8Ω sayesinde, sürekli çalışma sırasında oluşan ısı miktarı önemli ölçüde azalıyor. Bu da genel sistem enerji verimliliğini ve termal performansı artırırken, harici soğutma ihtiyacını azaltıyor. Üstelik, 5.0 mm x 5.0 mm boyutlarındaki kompakt QFN32 paketi, baskılı devre kartlarında daha az yer kaplıyor.

🛡️ Entegre Kontrol ve Güvenlik​

TB67S531FTG, hareket kontrol sistemlerinin mimarisini basitleştirmek için birçok ayrı bileşeni tek bir pakette birleştiriyor. Sabit akım düzenlemesi için entegre bir akım algılama devresi ve dahili H-köprüsü çıkış aşamasını sürmek için gerekli bir şarj pompası devresi içeriyor. Çeşitli uyarma modlarını destekleyerek, mühendislerin tam adımdan çeyrek adıma kadar adım çözünürlüklerini yapılandırmasına olanak tanıyor. Ayrıca, aşırı akım algılama, termal kesme ve düşük voltaj kilitleme gibi standart donanım koruma mekanizmaları sayesinde elektrik arızası durumlarında sistem arızaları önleniyor.

🔍 Teknik Detaylar ve Rekabet Analizi​

Bu entegre devre, Texas Instruments DRV8825 ve Allegro MicroSystems A4988 gibi endüstri standartlarıyla rekabet edebilecek bir performans seviyesinde yer alıyor. Eski sürücü mimarileri harici algılama dirençlerine güvenirken, TB67S531FTG gibi modern çözümler bu algılama yeteneğini doğrudan silikona entegre ederek kart alanından tasarruf sağlıyor. 0.8Ω'luk RDS(ON) değeri, 2.0A çıkış sınıfındaki geleneksel sürücülerin genellikle 1.0Ω veya üzerinde dirençlere sahip olduğu düşünüldüğünde, termal verimlilik açısından rekabetçi bir konumda bulunuyor. Bu model çeyrek adım çözünürlüğüne kadar destek sunarken, ultra hassas optik veya tıbbi sistemler için tasarlanmış özel sürücüler 1/256 adıma kadar mikro adım yetenekleri sunabilir.

Geri