- Konu Yazar
🚀 Üretimde Devrim: KUKA ve Magdeburg-Stendal Üniversitesi Güçlerini Birleştirdi!
KUKA Systems AWS ve Magdeburg-Stendal Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, üretim ölçeğinde birleştirme ve işleme operasyonlarını optimize etmek amacıyla entegre bir üretim sistemi kurdu. Bu işbirliği, robot destekli sürtünme karıştırma kaynağı (FSW) için bir araştırma hücresi oluşturarak, karmaşık üretim süreçleri için FSW ve işleme uygulamalarını test etmek, değerlendirmek ve geliştirmek üzere endüstriyel düzeyde bir ortam sunuyor.
🏭 Endüstriyel Otomasyonda Uygulama: Laboratuvardan Gerçek Üretime!
Bu ortaklık, laboratuvar ölçekli testler ile tam ölçekli endüstriyel üretim arasındaki operasyonel boşluğu kapatmayı hedefliyor. Magdeburg-Stendal Üniversitesi araştırma tesisini işletirken, KUKA Systems AWS robotik donanım, dijital entegrasyon ve mühendislik desteği sağlıyor. Geleneksel bir laboratuvar kurulumu yerine endüstriyel bir platform kullanılması, mühendislerin üretim süreçlerini gerçek dünya koşullarında incelemesine olanak tanıyor. Bu yaklaşım, ağır sanayi, otomotiv ve havacılık sektörlerinde kritik olan eklem mukavemeti ve yapısal bütünlük gerektiren karmaşık bileşenlerin doğrulanmasını hızlandırıyor.
🤖 Sürtünme Karıştırma Kaynağı İçin Entegre Robotik: Tek Robotta Çift Fonksiyon!
Araştırma hücresinin fiziksel temeli, KR FORTEC ultra MT robotik sistemidir. Bu donanım, zorlu FSW operasyonları sırasında oluşan önemli proses kuvvetlerine dayanacak ve yüksek rijitliği koruyacak şekilde tasarlanmıştır. Platform, hem sürtünme karıştırma kaynağı hem de frezeleme yeteneklerini tek bir robotik ünitede teknik olarak birleştiriyor. Bu çift fonksiyonlu yetenek, ilk katı hal birleştirmeden kaynak sonrası işlemeye kadar tüm süreç zincirlerinin tek bir ortamda yürütülmesini sağlıyor. Bu üretim adımlarının birleştirilmesi, bileşen transfer gereksinimlerini azaltır ve sürekli üretim dizileri sırasında potansiyel hizalama sapmalarını sınırlar.
💻 Dijital Altyapı ve Süreç Doğrulaması: Sanal Planlama, Gerçek Sonuçlar!
Fiziksel donanımın yanı sıra, sistem bir dijital ikiz mimarisi ve uçtan uca veri toplama protokolleri içeriyor. Bu dijital altyapı, yeni FSW prosedürlerinin fiziksel olarak uygulanmadan önce sanal olarak planlanmasına, analiz edilmesine ve iyileştirilmesine olanak tanıyor.
KUKA Gelişmiş Kaynak Çözümleri Teknik Satış Müdürü Thomas Schmidt, "Üniversiteyi en son teknolojiyle donatmak bizim için özellikle önemliydi. Özellikle optimize edilmiş donanım ve yazılımın, dijital ikiz ve kapsamlı proses verileri toplama yeteneğiyle birleşimi, genel konsepti tamamlıyor," diyor.
Gerçek zamanlı operasyonel parametreleri yakalayarak, entegre sistem üreticilerin mekanik gerilmeleri ve termal girdileri doğru bir şekilde haritalandırmasına olanak tanıyor. Bu sanal doğrulama, araştırma döngülerini hızlandırır ve test edilmiş üretim parametrelerinin kapsamlı fiziksel prototiplemeye gerek kalmadan doğrudan aktif endüstriyel montaj hatlarına aktarılmasını kolaylaştırır.