Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

🚀 Endüstriyel Otomasyonda Yeni Hibrit Bağlantı: binder'dan B23 Serisi!

Ahmet Ö.

Kurumsal
Endüstri Vadisi
  • EMS Engineer
  • art_103_a2de3cfb7c29e8933625b3523a010624.jpg

Endüstriyel otomasyon dünyasında kablolama karmaşasına son verecek yenilikçi bir çözüm kapımızda! Dairesel konnektörlerin lider üreticisi binder, güç beslemesi ve korumalı veri iletimini tek bir kompakt yapıda birleştiren yeni B23 hibrit konnektör serisini tanıttı. Bu seri, 100 Mbit/s'ye kadar Ethernet iletim hızlarına ulaşarak endüstriyel sistemlerde devrim yaratmaya hazırlanıyor.

─────────────────────────

💡 Tek Kablo Otomasyonu: Güç ve Veri Bir Arada​

B23 serisi, merkezi olmayan endüstriyel sistemlerde Tek Kablo Otomasyonu (One Cable Automation) mimarilerini desteklemek üzere tasarlandı. Bu sayede, tek bir kablo bağlantısı üzerinden hem güç hem de veri iletimi eş zamanlı olarak sağlanabiliyor. Bu entegre yaklaşım, kurulumu basitleştirirken, kablolama maliyetlerini ve potansiyel hata risklerini önemli ölçüde azaltıyor.

⚙️ Basitleştirilmiş Kablolama, Yüksek Performans​

Günümüz endüstriyel otomasyon ortamlarında, özellikle robotik, modüler üretim sistemleri ve servo sürücü uygulamalarında, basitleştirilmiş kablolama, azaltılmış kurulum karmaşıklığı ve daha yüksek iletişim performansı giderek artan bir talep haline geldi. binder B23 serisi, yüksek güç iletimi ve güvenilir endüstriyel iletişimi tek bir arayüzde birleştirerek bu taleplere güçlü bir yanıt veriyor.

🛠️ Ana Özellikler ve Avantajlar​

B23 konnektörünün öne çıkan özellikleri, endüstriyel uygulamalar için sunduğu avantajları net bir şekilde ortaya koyuyor:

• []Yüksek Güç Yoğunluğu ve Güvenilir Veri İletişimi: İki kritik fonksiyonu tek bir konnektörde birleştirir.

[
      ]Tek Kablo Otomasyonu: Güç ve veri tek bir bağlantı noktasında.

[]Güç İletimi: 630 V'a kadar 28 A akım kapasitesi.

[
      ]Veri İletimi: Cat5 standardına uygun korumalı Ethernet / EtherCAT, 100 Mbit/s'ye kadar hız.

[]Hızlı Kurulum: Süngü tipi hızlı kilitleme sistemi (bayonet quick-locking system) ile kolay montaj.

[
      ]Kolay Montaj: Saha kullanımı için vidalı klemens bağlantı teknolojisi (screw clamp termination technology).

[]Standardizasyon: Üreticiden bağımsız uyumluluk için IEC 61076-2-118 standardına uygunluk.

🔧 Esnek Kurulum Seçenekleri​

binder, B23 konnektörünü hem sahada monte edilebilir bir çözüm olarak hem de cihaz entegrasyonu için panel montajlı versiyon olarak sunuyor. Ayrıca, farklı kurulum gereksinimleri için tek telli sonlandırma ve delik içi teknoloji (through-hole technology) kontak konfigürasyonları gibi ek varyantlar da mevcut. Bu esneklik, mühendislerin ve tasarımcıların projelerine en uygun çözümü seçmelerine olanak tanıyor.

🏭 Uygulama Alanları​

B23 konnektör ailesi, özellikle otomasyon teknolojisindeki geniş bir uygulama yelpazesi için tasarlandı. Tipik kullanım alanları şunları içeriyor:

• [
    • ]Tahrik sistemleri ve servo motorlar

[]Merkezi olmayan otomasyon sistemleri

[
      ]Modüler makine ve tesis konseptleri
    • Robotik ve esnek üretim sistemleri
    binder'ın B23 hibrit konnektör serisi, endüstriyel otomasyonda kablolama karmaşasını azaltarak, kurulumu basitleştirerek ve sistem performansını artırarak önemli bir adım atıyor. Bu yenilikçi çözüm, modern üretim tesislerinin verimliliğini ve esnekliğini artırma potansiyeli taşıyor.

Geri