- Konu Yazar
Dassault Systèmes, endüstriyel yapay zeka alanında çığır açan bir yenilikle karşımızda! Şirket, 3DEXPERIENCE platformuna entegre ettiği sanal yardımcılarla mühendislik ve simülasyon süreçlerini otomatize ediyor. Bu, endüstriyel operasyonlarda verimliliği ve işbirliğini artırmayı hedefleyen stratejik bir hamle.
🤖 Sanal Yardımcılar İş Başında: AURA, LEO ve MARIE
Dassault Systèmes, endüstriyel operatörlere destek olmak amacıyla AURA, LEO ve MARIE modellerini 3DEXPERIENCE platformuna entegre etti. Bu modeller, program yönetimi, karmaşık mühendislik ve temel bilimler gibi alanlarda kritik roller üstleniyor. Amaç, varlık ve hizmetlerin tasarımında teknik işbirliğini optimize etmek ve üretim sektöründeki mühendislik problemlerine çözüm bulmak.
⚙️ Teknik Çözüm ve Sistem Mimarisi: Akıllı Bir Yaklaşım
Bu teknik çözüm, endüstriyel yaşam döngüsünü kapsayan on dokuz özel yetkinliğin uygulanmasına dayanıyor. Tasarımdan üretime kadar her aşamada sanal yardımcılar, yapılandırılmış bilgi tabanlarını kullanarak verileri analiz ediyor ve görevleri yerine getiriyor. Sistem, mühendislik parametrelerini yorumluyor ve bilimsel modelleri uygulayarak karar alma süreçlerini destekliyor. Böylece geleneksel tasarım ortamları, destekli ve otomatik süreçlere dönüşüyor.
☁️ Dağıtım ve Ağ Altyapısı: Güvenli ve Küresel Erişim
Bu yapay zeka yeteneklerinin dağıtımı, Dassault Systèmes'in egemen bulut altyapısı olan OUTSCALE aracılığıyla gerçekleştiriliyor. Hesaplama kapasiteleri, sanal ikizlerin ve büyük ölçekli endüstriyel modellerin yürütülmesini sağlamak için üç kıtaya yayılmış durumda. Bu mimari, üretim verilerinin güvenli bir şekilde işlenmesini ve kritik operasyonlar sırasında fikri mülkiyetin korunmasını garanti ediyor.
📈 Operasyonel Etki: Hız ve Verimlilik
Platformun kullanımı, keşfedilmemiş geliştirme alanlarının otomasyonu sayesinde tasarım ve simülasyon aşamalarındaki gecikmeleri azaltıyor. Dassault Systèmes CEO'su Pascal Daloz, bu ortamların otomatik süreçleri ve önceden tanımlanmış endüstriyel modelleri bir araya getirerek insan operatörlere yardımcı olduğunu belirtiyor. Bilimsel verilere dayalı sonuçların üretilmesi, karmaşık programların planlamasını stabilize ediyor ve teknik geliştirme zincirinin verimliliğini artırıyor.