- Konu Yazar
Endüstriyel Enerji Yönetiminde Yeni Nesil Standart: WiTHOR Enerji Yönetim Platformu

Günümüz endüstriyel tesislerinde enerji, sadece izlenmesi gereken bir parametre değil, aktif olarak yönetilmesi ve optimize edilmesi gereken en büyük maliyet kalemidir. Geleneksel izleme sistemlerinin sunduğu statik veriler, dinamik pazar koşulları ve karmaşık faturalandırma yapıları karşısında yetersiz kalmaktadır.
WiTHOR Dijital Enerji Yönetim Platformu veri toplama, işleme ve anlamlandırma süreçlerini tek bir bulut tabanlı merkezde birleştirir. Donanım bağımsız mimarisi sayesinde, sahadaki mevcut analizör ve sensör verilerini yüksek hassasiyetle işleyerek operasyonel mükemmellik sağlar.
Öne Çıkan Mühendislik Çözümleri

Günümüz endüstriyel tesislerinde enerji, sadece izlenmesi gereken bir parametre değil, aktif olarak yönetilmesi ve optimize edilmesi gereken en büyük maliyet kalemidir. Geleneksel izleme sistemlerinin sunduğu statik veriler, dinamik pazar koşulları ve karmaşık faturalandırma yapıları karşısında yetersiz kalmaktadır.
WiTHOR Dijital Enerji Yönetim Platformu veri toplama, işleme ve anlamlandırma süreçlerini tek bir bulut tabanlı merkezde birleştirir. Donanım bağımsız mimarisi sayesinde, sahadaki mevcut analizör ve sensör verilerini yüksek hassasiyetle işleyerek operasyonel mükemmellik sağlar.
Öne Çıkan Mühendislik Çözümleri
- Dinamik Fatura ve Maliyet Simülasyonu Witteh, sadece tüketim miktarını göstermez; güncel enerji tarifelerini ve karmaşık fatura kalemlerini sistemine entegre eder. İşletmeler, ay sonunu beklemeden gerçekleşen maliyetlerini görebilir, reaktif bedel veya güç aşımı gibi ek yükleri fatura henüz oluşmadan tespit edebilir
- Gelişmiş Kompanzasyon ve Reaktif Güç Yönetimi Endüstriyel tesislerin en büyük gizli giderlerinden biri olan reaktif enerji cezaları, Witteh’in akıllı alarm algoritmaları ile minimize edilir. Sistem, işletmenin kompanzasyon sağlığını gerçek zamanlı izleyerek, kritik sınırlar aşılmadan önce teknik ekibe öngörücü uyarılar gönderir.
- Demand (Güç) Yönetimi ve Yük Profili Analizi Sözleşme gücünün aşılması, ciddi mali müeyyideleri beraberinde getirir. Witteh, tesisin güç profilini anlık analiz ederek demand aşımı risklerini raporlar ve enerji yoğun süreçlerin optimizasyonu için veri temelli içgörüler sunar.
- OSOS ve Donanım Bağımsız Veri Toplama Mevcut sayaç altyapınızı değiştirmeden, tam uyumlu OSOS entegrasyonu ve gateway çözümleri ile hızlıca devreye alınır. Sahadaki her türlü enerji analizörü ve sensörden alınan veriler, tek bir merkezi platformda konsolide edilir.
- Ürün ve Operasyon Bazlı Birim Maliyetlendirme Witteh’in en güçlü modüllerinden biri olan bu özellik, toplam tüketimi üretim çıktılarıyla eşleştirir. Makine, hat veya operasyon bazında harcanan enerji maliyetini net olarak ortaya koyar. Birim ürün başına düşen enerji maliyetini hesaplayarak, üretim süreçlerindeki gizli verimsizlikleri ve "enerji yoğun" darboğazları saniyeler içinde tespit eder.
- Proaktif Arıza Tespiti ve Akıllı Bildirimler Enerji tüketimindeki anormallikler (peak değerler, dengesiz yüklenmeler), henüz büyük bir arıza oluşmadan sistem tarafından tespit edilir. Push bildirimler ve e-posta uyarıları ile teknik ekibe müdahale şansı tanıyarak duruş sürelerini minimize eder.
Witteh ile enerjiyi bir "gider kalemi" olmaktan çıkarıp, yönetilebilir bir "üretim parametresi" haline dönüştürüyoruz. Karbon ayak izi raporlamasından ISO 50001 süreçlerine kadar tüm dijitalleşme yolculuğunuzda yanınızdayız.
Detaylı Bilgi ve Teknik İnceleme: Enerji İzleme