Erkan Teskancan
Kurumsal
- Konu Yazar
## Entegre Tasarım ve Üretim ile Elektronik Prototipleme Sürelerinin Kısaltılması
Kontron, Embedded World 2026 etkinliğinde beflex electronic markasıyla otomotiv veri ekosistemi ve endüstriyel IoT alanlarında geliştirme döngülerini hızlandıran hızlı prototipleme hizmetleri sunuyor. Bu yaklaşım, mühendislik ekiplerinin konsept aşamasından seri üretime kadar olan süreci dört hafta içinde tamamlamasına olanak tanıyor.
Entegre tasarım ve üretim süreci, yüksek hassasiyet gerektiren karmaşık teknik uygulamalarda ve donanım yinelemesinde güvenilirlik için kritik önem taşıyor. Bu sayede miniaturizasyon ve üretim öncesi test süreçleri optimize ediliyor.
### Dijital Tedarik Zincirinin Optimizasyonu
Nürnberg'deki Embedded World 2026 fuarında beflex electronic, yenilik döngülerinin artan baskısını özel üretim koordinasyonuyla nasıl yönettiğini gösterdi. Electronics² markası altında dijital tedarik zincirinin merkezileştirilmesi, donanım tasarımı ile yüksek hacimli üretim arasındaki boşluğu kapatıyor. "Müşteriyle Tek Yüz" yönetim modeliyle iletişim yükü azaltılıyor ve tüm proje aşamaları için tek bir teknik muhatap atanıyor.
Standart sektör teslim süresi yaklaşık 28 güne indiriliyor. Bu hızlanma, eş zamanlı tedarik ve esnek proje yönetimi ile sağlanıyor; böylece parçalı tedarikçi ekosistemlerinin gecikmeleri önleniyor.
### Teknik Doğrulama ve Üstün Tasarım
Kompleks elektronik montajların üretilebilirliğini sağlamak için sıkı ön üretim analizleri uygulanıyor. Tasarım sürecinde Design for Manufacturing (DFM), Design for Assembly (DFA) ve Design for Testability (DFT) yöntemleri kullanılmakta. Bu metodolojiler, 008004 ve 01005 tipi bileşenlerin yerleştirilmesi ile 0,3 mm pitch'li BGA paketleri gibi aşırı miniaturizasyon risklerini minimize ediyor.
### Gelişmiş Otomatik Test Protokolleri
Prototipleme aşamasında montaj hassasiyetini sağlamak için:
- 3D Otomatik Optik İnceleme (AOI): Lehim bağlantılarının ve bileşen hizalamasının hacimsel ölçümü.
- Flying Probe Testi: Özelleşmiş test fikstürü gerektirmeden, küçük üretimlerde anında elektriksel hata tespiti.
Bu testler sayesinde, geliştirme ekipleri montaj hatalarını çözmek yerine fonksiyonel özellik ayarlarına odaklanabiliyor.
### Electronics² Altında Stratejik Entegrasyon
Electronics² markası, Kontron, KATEK ve beflex electronic kaynaklarını entegre eden işbirlikçi bir yapıdır. Beflex electronic hızlı prototipleme ve geliştirme desteği sağlamakta. Bu yapı, ürünlerin laboratuvar ortamından seri üretime kesintisiz geçişini mümkün kılıyor.
Böylece özel teknik çözümlerin çeşitli endüstri kollarında tam olarak uygulanması için uçtan uca bir değer zinciri oluşturuluyor.