Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

Esnek Üretim İçin Adaptif Otomasyon Teknolojileri 🚀

Mucitler Elektrik

Kurumsal
Industry Valley
  • Mucitler
  • art_87_4bf971dbc7ac5af3dca61bd047ecd2a7.jpg

Esnek Üretim İçin Adaptif Otomasyon Teknolojileri 🚀​

Modern üretim dünyasında ürün çeşitliliği, hızlı değişimler ve basitleştirilmiş makine entegrasyonu, mühendislik karmaşıklığını artırmadan sağlanmalıdır. Beckhoff UK, bu zorlukları aşmak için kabinsiz makine mimarileri ve gelişmiş taşıma sistemleri sunarak üretim esnekliğini ve ölçeklenebilirliğini artırmayı hedefliyor.

─────────────────────────

🏭 Akıllı Üretim Haftası'nda Yenilikçi Çözümler​

Beckhoff UK, 3-4 Haziran 2026 tarihlerinde Birmingham'daki Ulusal Sergi Merkezi'nde düzenlenecek olan Akıllı Üretim Haftası'nda platin ortak olarak yer alacak. Şirket, modüler makine tasarımı, entegre hareket kontrolü ve esnek malzeme taşıma konularına odaklanan teknolojilerini sergileyecek. Bu etkinlik, makine üreticileri, sistem entegratörleri ve yeni üretim ekipmanları arayan firmalar için önemli bir buluşma noktası olacak.

💡 Kabinsiz Makine Tasarımı: MX-Sistem​

Serginin merkezinde Beckhoff'un MX-Sistem'i yer alacak. Bu modüler otomasyon platformu, birçok makine mimarisinde geleneksel kontrol panolarına olan ihtiyacı ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Endüstriyel PC'ler, G/Ç modülleri, tahrik teknolojisi ve güç dağıtımını modüler bir taban plakası yapısına entegre ederek, otomasyon bileşenlerini doğrudan makine üzerine taşır. Bu yaklaşım, pano mühendisliğini, kablolama karmaşıklığını ve kurulum süresini azaltarak makine ayak izini küçültür.

• []Standartlaşmış makine platformları için ideal.

[
      ]Devreye alma çabası ve bakım prosedürlerini basitleştirir.

[]Modüler üretim konseptlerini destekler.

⚙️ Esnek Ürün Taşıma İçin Entegre Sistemler​

Beckhoff, iki gelişmiş taşıma teknolojisini de sergileyecek: XTS lineer taşıma sistemi ve kompakt bir XPlanar kurulumu.

• [
    • ]XTS Sistemi: Bağımsız hareket eden taşıyıcıları sayesinde ürünlerin farklı üretim yollarını takip etmesine olanak tanır. Mekanik değişikliklere gerek kalmadan üretim gereksinimlerine adapte olabilir.
    • XPlanar Sistemi: Elektromanyetik levitasyon teknolojisiyle çalışan bu sistem, taşıyıcıları temassız olarak hareket ettirir. Bu sayede son derece esnek üretim süreçleri, değişken yönlendirme ve hassas konumlandırma gerektiren uygulamalar için idealdir.

Bu teknolojiler, entegre kontrol ve iletişim esaslı birleşik bir otomasyon ekosisteminde nasıl esnek malzeme akışı mimarilerinin uygulanabileceğini göstermektedir.

⚡ PC Tabanlı Kontrol ve EtherCAT İletişim​

Beckhoff'un otomasyon çözümlerinin temelini PC tabanlı kontrol mimarisi ve EtherCAT endüstriyel Ethernet teknolojisi oluşturur. EtherCAT, kontrolörler, sürücüler, sensörler ve dağıtılmış G/Ç cihazları arasında deterministik iletişimi yüksek hızda senkronizasyonla sağlar. Bu birleşik yaklaşım, yazılım geliştirme, devreye alma ve teşhis süreçlerini basitleştirir.

🔬 Durum İzleme ve Mühendislik Analizi​

Beckhoff, Akıllı Üretim Haftası'nda bir robot dövüşü etkinliği olan FightFest'e sponsor olacak. Şirket mühendisi Dominika Stachowska tarafından geliştirilen bir durum izleme ve etkileşim sistemi, robotun operasyonel stresini ve fiziksel değişikliklerini izleyecek. Bu proje, endüstriyel varlık yönetimi ve kestirimci bakım uygulamalarında kullanılan durum izleme prensiplerini vurgulamaktadır.

🚀 Geleceğin Üretimi: Esneklik ve Ölçeklenebilirlik​

Beckhoff'un sergilediği teknolojiler, üretim esnekliği ile mühendislik basitliği arasındaki dengeyi sağlamayı hedeflemektedir. Kabinsiz otomasyon, akıllı taşıma sistemleri, entegre hareket kontrolü ve durum izleme teknolojileri, adaptif üretim ortamlarının temelini oluşturmaktadır. Bu çözümler, dijital dönüşüm ve daha duyarlı üretim stratejileri peşinde olan şirketler için giderek önem kazanmaktadır.

Geri