- Konu Yazar
🚀 EUTECT, Seçici Lehimleme Sistemleri İçin Otomatik Kalite Güvencesini Tanıttı!
EUTECT, üretim sırasında lehim bağlantı oluşumunu doğrulamak için koaksiyel makine görüşü ve sensör telemetrisini entegre eden yeni nesil bir hat içi izleme platformu olan Solder Guard'ı tanıttı. Bu sistem, otomotivden uzay sanayine, tıbbi teknolojiden savunmaya kadar yüksek güvenilirlikli elektronik montajlar için tasarlandı.
🔍 Üretim Hattında Tahmin Edilebilir Kalite
Geleneksel üretim süreçleri, lehim bağlantı bütünlüğünü termal işlem sonrası değerlendirmek için genellikle hat sonu otomatik optik denetime (AOI) güvenir. Solder Guard ise değerlendirmeyi doğrudan devam eden lehimleme döngüsüne taşıyarak, tahmin edilebilir bir kalite çerçevesi oluşturuyor. Sistem, operasyon sırasında kritik parametreleri tanımlanmış tolerans bantları içinde izler. Bu, kuvvet ve yer değiştirme kontrollü tel besleme verileri, kapalı döngü sıcaklık profilleri, optik beslemeler ve ek sensör girişleri gibi metrikleri içerir. Senkronize veri akışları, her bir bağlantı için dijital bir süreç kaydı oluşturarak, oluşumun kontrollü koşullar altında gerçekleştiğini doğrular.
👁️ Görüntü İşleme ve Parametre Analizi Entegrasyonu
Sistem, ILSE ve EDA olmak üzere iki senkronize yazılım modülü etrafında yapılandırılmıştır:
- ILSE: Lazer lehimleme uygulamaları için, lazer işleme optiği içine koaksiyel olarak entegre edilmiş bir kamera kullanır. Hedef ile gerçek görüntü karşılaştırmaları yaparak, ikincil harici denetim istasyonlarına ihtiyaç duymadan görsel kusur tespiti yapar. Mevcut lazer sistemlerine doğrudan entegre edilebilir.
- EDA: Bağlantı yürütme sırasında yakalanan fiziksel makine değişkenlerini işler. Operasyonel ölçümleri tanımlanmış süreç limitleri ve nitelikli temel parametrelerle karşılaştırır.
ILSE ve EDA'nın birleşimi, görsel anormallikleri senkronize fiziksel telemetri ile çapraz referanslar. Bir optik kusur işaretlendiğinde, mühendislik ekipleri anormalliği termal eğriler, tel besleme direnci veya hareket hızları ile ilişkilendirebilir. Bu birleşik yaklaşım, yanlış kusur sınıflandırmalarını azaltırken, kök neden analizi süresini hızlandırır.
🤖 Otonom Süreç Kontrolü ve İzlenebilirlik
Sensör ve optik verilerin gerçek zamanlı kaydı, adaptif üretim için bir temel oluşturur. Sürekli değerlendirme mimarisi, dinamik kapalı döngü parametre ayarlamaları için gerekli çerçeveyi sağlar. Bu sayede sistem, uygunsuz bağlantılar oluşmadan önce küçük süreç varyasyonlarını telafi edebilir. Sıkı düzenleyici standartlar altında çalışan kritik elektronikler için, platform her bağlantı için eksiksiz izlenebilirlik sunar, süreç istikrarını ve uyumluluğunu göstermek için uzun vadeli geçmiş kayıtları tutar.
💡 Geleneksel Yöntemlere Karşı EUTECT Solder Guard
Geleneksel seçici ve lazer lehimleme denetimi genellikle işlem sonrası, çevrimdışı otomatik optik denetim (AOI) veya otomatik X-ışını denetim (AXI) platformlarına dayanır. Bu sistemler, kart tamamen soğuduktan sonra geometri, dolgu şekli ve köprüleme gibi unsurları değerlendirir. Oysa EUTECT Solder Guard gibi hat içi koaksiyel optik sistemler, erimiş lehim havuzunu ve ıslatma sürecini gerçek zamanlı olarak doğrudan izler. Bu, görsel ıslatma fenomenleri ile dahili makine değişkenleri arasında anında korelasyon sağlar. Solder Guard, denetim kapsamını aktif bağlantı noktasıyla sınırlasa da, yerelleştirilmiş süreç doğrulaması sunarak, hat sonu denetim darboğazlarını ortadan kaldırır ve kusurlu parçaların anında reddedilmesini veya parametre düzeltmesini mümkün kılar.