Banner alanı
IFM Sensor

Fanuc FANUC America, 90 Milyon Dolarlık Yeni Üretim Tesisi Kuracak

1776274434833-69d67a3044e7932a6d728c89-screenshot_20260401_at_16.png

FANUC America, Michigan'da 78.037 metrekarelik (840.000 sq. ft.) yeni bir üretim tesisi inşası için 90 milyon dolar yatırım yapacağını duyurdu. Bu tesis, şirketin ABD'deki robot üretim kapasitesini genişletmek üzere hazır üretim alanı sağlayacak.

2027 sonlarında tamamlanması planlanan proje ile 225 yeni iş imkanı oluşturulacak ve FANUC’un mühendislik ile üretim kapasitesi artırılarak Kuzey Amerika’daki otomasyon çözümlerine yönelik talebi destekleyecek. Bu yatırımla fiziksel yapay zeka (AI), sanal devreye alma ve dijital ikiz teknolojileri gibi yenilikçi otomasyon alanlarına odaklanılacak.

Şirket yetkililerine göre, 2019'dan bu yana yapılan yatırımlarla FANUC America, ABD’de 300 milyon dolara yakın yatırım gerçekleştirmiş, üretim tesislerinin toplam alanını 278.709 metrekareye (3 milyon sq. ft.) çıkarmış ve 700’den fazla yeni istihdam yaratmıştır.

### Yatırımın Önemi ve Pazar Trendleri

Robot üreticilerinin üretim tesislerini hedef pazarlara yakınlaştırma eğilimi artıyor ve ABD bu açıdan kritik bir merkez haline geliyor. Piyasa analiz firması Interact Analysis'in kıdemli analisti Samantha Mou, ABD endüstriyel robot pazarının önümüzdeki beş yıl içinde yerel üretim ve gümrük tarifeleri politikalarının etkisi ile istikrarlı büyüme göstereceğini belirtiyor.

### FANUC America Yeni Tesisi Özellikleri

• Toplam alan: 78.037 m² (840.000 sq. ft.)
  • Yatırım tutarı: 90 milyon dolar
  • Tamamlanma hedefi: 2027 sonu
  • Yeni istihdam: 225 kişi
  • Teknolojiler: Fiziksel yapay zeka, sanal devreye alma, dijital ikiz
  • ABD’deki toplam yatırım: Yaklaşık 300 milyon dolar
  • ABD’deki toplam tesis alanı: 278.709 m² (3 milyon sq. ft.)
  • Toplam yaratılan iş sayısı: 700’den fazla

FANUC Amerika'nın bu genişleme planı, endüstriyel otomasyonun geleceğinde kilit bir rol üstlenmesi beklenen yenilikçi teknoloji yatırımlarını ve üretim kapasitesinin artırılmasını ortaya koyuyor.

Geri