Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

🚀 FARO CREAFORM'dan CAM2 Platformuna Döküm Denetim Güçlendirmesi!

Erkan Teskancan

Kurumsal
Endüstri Vadisi
  • OLM MUH
  • art_566_7a174e1db53fc1cab76d158e4046cf94.jpg

FARO CREAFORM, CAM2 Platformunu Geliştiriyor​

FARO CREAFORM, CAM2 metroloji platformuna döküm denetim iş akışları ve el tipi 3D tarayıcılarla uyumluluk ekleyerek önemli bir güncelleme yaptı. Bu yenilik, özellikle döküm parçaların kalite kontrol süreçlerini hızlandırmayı ve optimize etmeyi hedefliyor.

Tek Donanım, Tek Ekosistem​

AMETEK bünyesindeki FARO CREAFORM, CAM2 yazılım platformuna özel döküm denetim geliştirmeleri getirdi. Bu yazılım, kalite kontrol ekiplerinin 2D çizimlere ve 3D CAD modellerine karşı boyutsal doğrulamalar yapmasını sağlıyor. Artık FaroArm taşınabilir CMM'ler ve Vantage Lazer Takip Cihazları ile mevcut entegrasyona ek olarak, FARO CREAFORM el tipi 3D tarama donanımları da yerel olarak destekleniyor.

Bu platform, temaslı prob ve temassız optik taramayı tek bir ekosistemde birleştirerek, havacılık, otomotiv, ağır ekipman, enerji ve hassas işleme gibi sektörlerde tekrarlayan denetim rutinlerini ve standartlaştırılmış raporlama iş akışlarını otomatikleştirmeyi mümkün kılıyor.

Döküm Denetiminde Devrim​

Yeni araç setleri, özellikle ham ve yarı mamul döküm doğrulamasına odaklanıyor. Operatörler, kesme takımı yolları başlamadan önce kritik yüzeylerdeki işleme paylarını doğrulayabiliyor. Bu sayede hurda oranları azalıyor, aşırı stoktan kaynaklanan erken kesici çarpışmaları önleniyor ve işleme öncesi kalite kontrolleri hızlanıyor.

Akıllı Algoritmalar ve Analizler​

Güncelleme, döküm doğrulamayı kolaylaştırmak için üç ana iş akışı iyileştirmesi sunuyor:

• Akıllı Hizalama: Gelişmiş en iyi uyum algoritmaları ve malzeme dağılım optimizasyonu kullanarak, karmaşık nokta bulutu verilerini referans CAD koordinat çerçevelerine göre hizalar ve döküm yüzeylerindeki stok dağılımını doğrular.
    • Gelişmiş Renk Haritalama: Tasarım toleranslarına göre malzeme fazlalığını veya büzülmeyi vurgulamak için yüksek kontrastlı yüzey sapma ısı haritaları sunar.
    • Kesit Analizi: Tahrip edici testlere gerek kalmadan kör iç geometrileri incelemek için sanal dilimleme araçları sağlar, iç duvarları, çekirdek kaymalarını ve çekme açılarını ortaya çıkarır.

Bu yenilikler, döküm parçaların hassas ve verimli bir şekilde denetlenmesini sağlayarak üretim süreçlerinde önemli avantajlar sunuyor.

Geri