Cengiz Özemli
Akademisyen
- Konu Yazar
## HighByte Yönetim Kuruluna Yeni Üye
HighByte, endüstriyel yazılım şirketi, Schneider Electric'ten Scott Harden'in yönetim kuruluna katılımını duyurdu. Harden, enerji ve sürdürülebilirlik alanındaki derin uzmanlığı ile şirkete önemli katkılar sunacak.
### Yönetim Kuruluna Katılım ve Rolü
Scott Harden, Schneider Electric’in Küresel Enerji Yönetimi iş alanında kıdemli başkan yardımcısı ve baş teknoloji sorumlusu olarak görev yapmaktadır. Şirketin konut elektrifikasyonu portföyünü destekleyen yazılım uygulamalarının teknoloji yol haritasını belirleme ve uygulamadan sorumludur. Uluslararası birçok merkezde inovasyon ve Ar-Ge çalışmalarını yöneterek, konut segmenti için stratejik hedeflere ulaşan çapraz fonksiyonel yazılım ekiplerini yönlendirmektedir.
HighByte CEO’su Tony Paine, Harden’in şirkete katılımından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bay Harden’ı HighByte Yönetim Kurulu’nda ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Kendisi, ürün inovasyonu, stratejik yatırımlar ve pazar genişlemesi alanlarında onlarca yıllık deneyime sahip seçkin teknoloji ve iş liderleri kadrosuna katılıyor," dedi.
### Harden'in Kariyer Geçmişi ve Diğer Görevleri
Mart 2022’den önce Harden, Microsoft’ta Küresel Enerji ve Sürdürülebilirlik CTO’su olarak çalıştı. Burada enerji ve sürdürülebilirlik alanındaki teknoloji vizyonundan sorumluydu ve sektör trendleri, rekabet, iş birlikleri ve uzun vadeli büyüme planları konularında liderlik yaptı. Ayrıca, Smart Electric Power Alliance yönetim kurulu sekreteri ve Grid Forward'un eski başkanıdır.
### HighByte Yönetim Kurulu Üyeleri
Harden, yönetim kurulu başkanı Seth Lawry, Seeq’den pazarlama ve strateji sorumlusu Megan Buntain, Standard Investments yöneticisi Ben Sampson ve HighByte CEO’su Tony Paine ile birlikte 5 kişilik yönetim kurulunda görev yapmaktadır.
### HighByte Hakkında
HighByte, küresel üreticilerin dijital dönüşümünde yaşadığı veri mimarisi ve entegrasyon zorluklarını çözmeyi hedefleyen bir endüstriyel yazılım şirketidir. HighByte Intelligence Hub adlı yazılımları, kodsuz arayüzü sayesinde endüstriyel veriyi modele dönüştürür, buluta hazır hale getirir ve entegrasyon süreçlerini hızlandırarak yapay zeka uygulamalarının kullanılmasını kolaylaştırır.