Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

🇮🇳 Hindistan Otomotiv Pazarı Hız Kesmiyor: Feintool Pune'da İlk Üretim Tesisini Açtı! 🚀

Cengiz Özemli

Akademisyen
Endüstri Vadisi
  • Dokuz Eylül Üniversitesi
  • art_216_8d7f9ee4c2dcc4af1478021ad1147859.jpg

Hindistan'ın dinamik otomotiv sektöründe heyecan verici bir gelişme yaşandı! Küresel hassas parça üreticisi Feintool, ülkedeki ilk üretim tesisini Pune'da resmen faaliyete geçirdi. Bu hamle, şirketin hızla büyüyen Hint pazarına olan bağlılığını ve yerel üretim stratejisini gözler önüne seriyor.

─────────────────────────

🏭 Yeni Tesis, Yeni Başlangıçlar​

Feintool, Pune'daki modern tesisinde üretime başladı. İlk etapta otomotiv sektörü için hassas kesim (fineblanking) parçaları üretilecek. Bu stratejik yatırım, şirketin küresel ayak izini genişletirken, Hindistan'daki müşterilerine daha yakın olmayı hedefliyor.

💡 Stratejik Bir Hamle​

Açılış töreninde konuşan Feintool CEO'su Lars Reich, yeni tesisin önemini vurguladı: "Hindistan'daki tesisimizle müşterilerimizin yerel üretim taleplerini karşılıyoruz. Hint otomotiv endüstrisindeki ivmeden sürdürülebilir bir şekilde faydalanmak ve büyüyen endüstriyel pazarlardaki fırsatları değerlendirmek için doğru zamanda, doğru yerdeyiz."

🌍 Küresel Uzmanlık, Yerel Çözümler​

Asya, Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'nde toplam 18 üretim tesisi bulunan Feintool, hassas kesim, soğuk şekillendirme (cold forming) ve e-laminasyon damgalama (e-lamination stamping) gibi temel teknolojileriyle yüksek hassasiyetli bileşenlerin seri üretiminde lider konumda. Feintool Asya Başkanı Marcel Pernici, "Yerel için yerel" (local-for-local) yaklaşımlarının altını çizerek, küresel teknolojik uzmanlıklarını bölgesel pazarlara taşıdıklarını belirtti. Bu sayede hem daha çevik olduklarını hem de jeopolitik gelişmelerden daha az etkilendiklerini ifade etti.

art_216_258c2a34e5b2880ed938627959d2bc68.jpg

📈 Hindistan'ın Yükselişi​

Hindistan, dünyanın üçüncü en büyük otomotiv pazarı konumunda ve önümüzdeki dönemde daha da büyümesi bekleniyor. Ülke aynı zamanda önemli bir ihracat merkezi haline geliyor. Feintool'un mevcut otomotiv müşterilerinin çoğu, Hindistan'daki faaliyetlerini genişletiyor ve güvenilir yerel tedarikçi desteğine ihtiyaç duyuyor.

⚙️ Geleceğe Yönelik Planlar​

Hindistan'daki iş geliştirme sorumlusu Tobias Gries, bölgede güçlü bir ekip kurduklarını ve Pune'da üretime başladıklarını belirtti. Gries, "Başlangıçta hassas kesim otomotiv koltuk sistemleri üretiyoruz. İleriye dönük olarak, soğuk şekillendirme, elektrik motoru çekirdek üretimi ve hatta hidrojen uygulamalarına genişlemeye hazırız. Tesis, talebin gelişmesiyle birlikte daha fazla genişleme için tamamen hazır," dedi.

🎯 Müşteri Odaklı Yaklaşım​

Pune'daki yeni tesis, Feintool'un temel güçlerini yansıtıyor: net bir "yerel için yerel" stratejisi, küresel çapta lider teknolojik uzmanlık ve müşteri ile pazar ihtiyaçlarına tutarlı bir odaklanma. Bu yatırım, şirketin Hindistan pazarındaki varlığını güçlendirirken, bölgedeki otomotiv endüstrisinin gelişimine de katkı sağlayacak.

Geri