- Konu Yazar
## IFS ve NEC, Hoshizaki'ye Yeni Nesil ERP Platformu IFS Cloud'u Getiriyor
IFS AB ve NEC Corporation, Hoshizaki Corporation’un üretim operasyonlarında dijital dönüşümü desteklemek amacıyla IFS Cloud platformunu yeni nesil temel sistem olarak devreye alıyor. Bu uygulama, iki üretim tesisinde 700’den fazla kullanıcıya hizmet verecek ve eski ERP sistemlerinin yerini alacak.
### ERP Altyapısında Birleşik ve Ölçeklenebilir Sistem
Hoshizaki’nin önceki ERP sistemi, yoğun özelleştirmeler ve parçalı destek sistemleri nedeniyle operasyonel esneklik ve veri kullanımı açısından sınırlamalara sahipti. IFS Cloud’a geçişle birlikte; sipariş yönetimi, üretim planlama, üretim yürütme ve stok kontrolü gibi temel işlevler tek bir entegre platformda toplanacak.
Bu standartlaşma, özelleştirilmiş ayarlara olan bağımlılığı azaltarak sistem güncellemelerinin ve gelecekteki yazılım sürümleriyle uyumun kolaylaşmasını sağlayacak.
### Siparişe Göre Üretimi Destekleyen Esnek Platform
IFS Cloud, standart süreçlerin yanı sıra siparişe dayalı üretim gibi esnek üretim modellerini destekleyecek şekilde tasarlandı. Bu özellik, ürün portföyü çeşitliliği ve değişken üretim ihtiyaçları olan sektörler için önem taşıyor.
Hoshizaki, mümkün olduğunca standart sistem yapılandırmalarını koruyarak uygulama ve bakım maliyetlerini optimize etmeyi ve değişen üretim taleplerine uyum sağlama esnekliğini sürdürmeyi hedefliyor.
### Yapay Zeka ile Üretim Optimizasyonu
Görevin temel amaçlarından biri, üretim operasyonlarında endüstriyel yapay zeka kullanımını mümkün kılmak. Temel süreçlerde verilerin merkezileştirilmesi, gelişmiş analiz ve optimizasyon için gereken yapılandırılmış veri ortamını oluşturuyor.
Bu sayede operasyonlar anlık olarak izlenebilecek, karar alma süreçleri iyileştirilecek ve gelecekte tahmine dayalı planlama ile süreç optimizasyonu gibi uygulamalara olanak sağlanacak.
### Sistem Entegrasyonu ve Geleceğe Hazır Ölçeklenebilirlik
NEC Corporation, büyük ölçekli üretim IT dönüşümlerindeki deneyimiyle projeye stratejik ortak olarak destek veriyor. Kurulan ERP altyapısı, gelecekteki büyüme ve değişen operasyonel ihtiyaçları karşılayabilecek şekilde ölçeklenebilir olarak planlandı.
### Endüstriyel Üretimde Dijital Dönüşüm Trendleri
Bu uygulama, değer zinciri boyunca veri entegrasyonunu sağlayan ve yapay zeka ile dijital teknolojilerin benimsenmesini kolaylaştıran modern ERP sistemlerine doğru sektör genelindeki eğilimi yansıtıyor.
### Teknik Özellikler
- Kullanıcı sayısı: 700+ kullanıcı
- Desteklenen üretim tesisleri: 2
- Ana işlevler: Sipariş yönetimi, üretim planlama, üretim yürütme, stok kontrol
- Esnek üretim modelleri: Standart ve siparişe göre üretim
- Ölçeklenebilir yapı: Gelecekteki genişleme ve değişen ihtiyaçlara uyum
- Yapay zeka destekli optimizasyon: Gerçek zamanlı veri görünürlüğü, tahmine dayalı planlama
IFS AB, NEC Corporation ve Hoshizaki Corporation, endüstriyel üretim ortamlarında yapay zeka hazır, ölçeklenebilir ERP sistemlerinin yaygınlaşmasına önemli bir katkı sağlıyor.