Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

🔧 İki Haftalık Bakım Revizyonuyla Üretimde %10 Kesinti Azalması! 🚀

art_52_0794ff953b2125ea150969ecddaca2db.jpg

2024'ün başlarında, Bikaji Foods International Ltd.'nin Bikaner, Hindistan'daki üretim tesisinde ekipman güvenilirliğini artırmak üzere bir davet aldık. Bu kısa ama etkili çalışma, sadece iki hafta içinde ölçülebilir operasyonel iyileşmeler sağladı.

─────────────────────────

🏭 Üretim Hattında Sistemik Yaklaşım​

Tesis, simit, galeta, mısır cipsi, tahıl barları ve lavaş bazlı ürünler üreten birden fazla otomatik hatta sahip. Burada operasyonel istikrar, üretimin devamlılığı için kritik öneme sahip. Geleneksel denetimlerin aksine, bu çalışma ekipman değişimi veya büyük sermaye yatırımları yerine, bakım uygulamalarındaki sistemik verimsizlikleri ve erken uyarı işaretlerinin nasıl tanınıp ele alınacağını iyileştirmeye odaklandı.

💡 Basit Ama Etkili Çözümler​

Uygulanan yaklaşım, karmaşık veya sermaye yoğun kestirimci bakım sistemlerine dayanmadan, yapılandırılmış bakım mantığına, erken sinyal tespitine ve basitleştirilmiş veri takibine odaklandı. Tesis yönetimi, bakım yöneticileri ve üretim personeliyle koordineli çalışarak, tekrarlayan arıza modellerini analiz ettik ve bakım iş akışlarını yeniden yapılandırdık. Bu entegre bakım optimizasyon modeli, öngörülebilirliği artırmayı ve plansız duruş sürelerini azaltmayı hedefliyordu.

art_52_611ffb533fd7f6eef7621cf6c3161c6a.jpg

🛠️ Pratik ve Ölçeklenebilir Ayarlamalar​

Uygulanan değişiklikler pratiklik ve ölçeklenebilirlik üzerine kuruluydu. Bakım programları, sadece sabit zaman aralıkları yerine, ekipmanın gerçek davranışını yansıtacak şekilde ayarlandı. Örneğin, belirli bileşenler için denetim ve yağlama sıklığı, çalışma koşulları, yük, kirlilik maruziyeti ve sahada gözlemlenen belirli arıza modlarına göre revize edildi.

• []Temel İzleme Araçları: Bakım ekiplerinin mekanik bozulmanın erken göstergelerini tespit etmelerine yardımcı olmak için el tipi titreşim ölçüm cihazları, kızılötesi termometreler ve yapılandırılmış görsel denetim rutinleri kullanıldı.

[
    ]İletişim Gelişimi: Üretim ve bakım ekipleri arasındaki iletişim, yapılandırılmış bir raporlama akışı ile iyileştirildi. Operatörler, anormal titreşim, gürültü, aşırı ısınma gibi belirli durumları basit bir eskalasyon mantığıyla raporlamaları konusunda eğitildi.
  • Standardize Karar Alma: Teknisyenler için karar alma süreçleri standardize edildi. Örneğin, anormal titreşim tespit edildiğinde ancak kabul edilebilir sınırlar içinde kaldığında, ekipman artırılmış izleme sıklığı altında çalışmaya devam etti. Titreşim seviyeleri artarsa veya sıcaklık yükselirse, arıza meydana gelmeden önce planlı bir müdahale programlandı.

📊 Ölçülebilir Sonuçlar​

Uygulamanın ardından yaklaşık altı ay sonra toplanan performans verileri, ekipman duruş süresinde yaklaşık %9 ila %10'luk bir azalma ve yedek parça tüketiminde yaklaşık %12'lik bir düşüş olduğunu gösterdi. Bu iyileşmeler, üretim istikrarının artmasına, plansız duruşların azalmasına ve çalışma saatleri içindeki bakım müdahalelerinin azalmasına katkıda bulundu.

🌍 Farklı Ortamlarda Uygulanabilirlik​

Bu yaklaşımın en dikkat çekici yönlerinden biri, hamur işleme, ekstrüzyon, fırınlama ve paketleme dahil olmak üzere farklı üretim aşamalarında uygulanabilir olmasıydı. Bu, yaklaşımın etkinliğinin belirli ekipman türlerine bağlı olmadığını, daha ziyade sistem düzeyinde tasarım ve bakım süreçlerinin yürütülmesine bağlı olduğunu gösteriyor. Sonuç olarak, hedeflenen mühendislik müdahalelerinin, erken sinyal tespiti ve pratik uygulamaya odaklanarak, önemli sermaye yatırımları gerektirmeden güvenilirliği nasıl artırabileceğini kanıtlıyor.

Geri