Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

🚀 IMTS 2026: Syspro'dan Devrim Niteliğinde Endüstriyel Yapay Zeka Platformu! 🤖

Semih Asil

Endüstri Vadisi
Industry Valley
art_608_83b9eec868b700d584920c17bc8dac02.jpg

✨ Her ERP ile Uyumlu Yeni Nesil Yapay Zeka: Torque​

Geçtiğimiz hafta Chicago'daki IMTS 2026 fuarında, üretim ERP yazılım sağlayıcısı Syspro, endüstriyel yapay zeka platformu Torque'u tanıttı. Bu yenilikçi platform, herhangi bir ERP sistemiyle entegre olarak üreticilerin operasyonel verimliliğini artırmayı hedefliyor.

💡 Torque ile Üretimde Yapay Zeka Dönüşümü​

Syspro yetkilileri, Torque'un, müşterilerinin ERP sistemlerindeki zorlukları aşmalarına yardımcı olmayı amaçladığını belirtti. Kullanıcılar, Torque'un sohbet özelliği içinde bir ajandan ne istediklerini tanımlayabiliyor ve platform, manuel kodlamaya gerek kalmadan bu ajanı oluşturabiliyor.

🔗 Kapsamlı Entegrasyon ve Görünürlük​

Torque, herhangi bir ERP sistemiyle çalışabiliyor ve sipariş, envanter, üretim programı, tedarikçi ve üretim sahası verilerini bir araya getirebiliyor. Ayrıca, mevcut MES, SCADA ve depo sistemleriyle de bağlantı kurabiliyor.

Şirket liderleri, Torque'u geliştirirken "şeffaf ev" prensibini benimsediklerini ve yapay zeka benimsenirken üreticilere en üst düzeyde görünürlük sağlamaya odaklandıklarını ifade ettiler.

🎯 Güven ve Olgunluk Eğrisi​

Syspro Amerika Kıdemli Başkan Yardımcısı Dan Abramson, küçük ve orta ölçekli üreticilerin yapay zekaya güvenme ve benimseme konusunda bazı çekinceleri olduğunu belirtti. "Amacımız, müşterilerimizin bu aracı kullanmalarına ve yapay zeka olgunluk eğrisinde ilerlemelerine nasıl yardımcı olabileceğimizi düşünmek," dedi.

Syspro Satış Öncesi Başkan Yardımcısı Creed Grimm ise Torque'u diğer platformlardan ayıran bir diğer özelliğin, müşterilere sunduğu eksiksizlik derecesi olduğunu vurguladı. "Yapay zeka olgunluk eğrisinden çok bahsediyoruz ve daha iyi tedarik kararları almak için bilgiye ihtiyaç duyan ancak bu satın almaları kendi başlarına yapmasını istemeyen müşterilere yardımcı olabiliriz. Onlarla bulundukları noktada buluşabiliriz," diye ekledi.

📈 Belirsizliklere Karşı Çözüm​

Abramson, Torque'u, endüstrilerdeki üretim şirketlerinin yapay zekayı uyguladığı ancak bu uygulamanın genellikle belirsizliklerle birlikte geldiği bir dönemde piyasaya sürdüklerini belirtti. Yapay zeka platformlarını ölçeklendirme, doğru verileri kullanma ve yatırım getirisini (ROI) sağlama, üreticiler için en önemli endişeler arasında yer alıyor. Torque, kullanıcıların kendi ajanlarını geliştirirken daha fazla kesinlik sağlamayı hedefliyor.

Ayrıca, işgücü sıkıntısı, tarifeler ve tedarik zinciri belirsizlikleri gibi küresel eğilimler, üretim şirketleri için ortamı daha da belirsiz hale getiriyor. Abramson, bu durumun, şeffaflığa verdikleri önemin bir parçası olduğunu söyledi.

💰 Şeffaf Maliyet ve Yönetim​

Syspro'ya göre Torque, üreticilere her iş akışı için çalıştırmadan önce bir ön maliyet tahmini sunuyor, operasyonlarına uygun ritmi ayarlıyor ve her ajanın ne sağladığını takip etmelerine olanak tanıyor.

Abramson, "Şeffaf ev yönü, ister güven, ister yönetim, ister yapay zekanın arkasındaki kararlar olsun, tüm bunları müşterilerimize açıkça sunuyoruz. Böylece kimin bir karar verdiğini, bir iş akışının token ve kredi açısından ne kadara mal olduğunu anlamak, bu görünürlüğü sağlamak, farklılaşmamızın gerçekten büyük bir yönü," dedi.

Geri