- Konu Yazar
IMTS 2026'da Öne Çıkanlar: Flexxbotics'in Otonom Üretim Platformu
Chicago'daki IMTS 2026 fuarında, modern sanayinin zorluklarına çözüm arayan üreticiler için birçok yenilik sergilendi. Bağlantı, robotik, yapay zeka ve siber güvenlik gibi trendlerin yanı sıra, tedarik zinciri belirsizlikleri ve iş gücü sıkıntısı gibi sorunlar da gündemdeydi.
Flexxbotics'ten Çığır Açan Çözüm
Kapalı döngü üretim ve endüstriyel yapay zeka için otonom bir platform sunan Flexxbotics, bu sorunlara yanıt olarak teknolojisinin en son sürümünü tanıttı. Bu platform, üreticilerin bağlantıyı geliştirmesine ve şirket genelindeki dağınık bilgi sorununu çözmesine yardımcı oluyor.
Gerçek Zamanlı Kontrol ve Otonom Operasyonlar
Flexxbotics CEO'su Tyler Bouchard, platformun otonom operasyonlar için gerçek zamanlı bir kontrol düzlemi sağladığını belirtti. Sistem, değişen koşulları algılayabiliyor, düzeltici yanıtları belirleyebiliyor ve üretim verilerini bağlamsallaştırarak kontrollü eylemler gerçekleştirebiliyor. Üretim ekipleri, yazılımın ne zaman otonom hareket edeceğine ve ne zaman insan onayı gerekeceğine karar verebiliyor.
Verimlilik Artışı ve İnsan Uzmanlığının Ölçeklenmesi
Bouchard'a göre, platform üretim kapasitesini artırmaya, verimi iyileştirmeye ve arıza sürelerini azaltmaya yardımcı oluyor. Özellikle sapmalara düzeltme uygulama özelliği, Flexxbotics'i diğer platformlardan ayırıyor. Bouchard, "Bilgiyi yakalamak için oluşturduğumuz aynı dijital boru hatları aracılığıyla bu sapmanın düzeltilmesine yardımcı oluyoruz ve düzeltmeyi uyguluyoruz," dedi. Bu sayede, bir iş hücresinden tüm fabrikaya kadar üretimdeki döngü kapanıyor.
Çoklu Tesis Operasyonlarında Geri Bildirim Döngüleri
Platform, çoklu tesis operasyonlarında gerçek zamanlı geri bildirim döngüleri oluşturuyor ve protokol düzeyinde sürücüler içeren uç yazılımları içeriyor. Şirkete göre, yazılım olayları işliyor, üretim verilerini bağlamsallaştırıyor ve kapalı döngü operasyonlarını koordine ediyor.
Bilgi Silolarını Ortadan Kaldırmak
Bouchard, platformun "bilginin genellikle üretim katında dağınık olması" ve üreticilerin süreç kontrolünü dijitalleştirmekte zorlanması gibi sektördeki bağlantı trendine de değindi. Flexxbotics, farklı iş sistemlerindeki bilgileri tek bir yerde toplayarak çalışanların bu bilgilere erişmesini ve harekete geçmesini sağlıyor. Bouchard, bunun üreticiler için süreç kontrolünü ele almak ve otomasyonu ölçeklendirmek için bir temel oluşturmak açısından büyük bir fayda olduğunu vurguladı.