Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

Isembard 50 Milyon Dolar Seri A Yatırımıyla 25 Yapay Zekâ Destekli Fabrika Açacak

Ahmet Ö.

Kurumsal
  • EMS Engineer
  • 1773702127753-isembard-news-march-16-2026-web.png

## Isembard 50 Milyon Dolar Seri A Yatırımıyla 25 Yapay Zekâ Destekli Fabrika Açacak

Isembard, 2026 sonuna kadar 25 yapay zekâ destekli fabrika açma planını hızlandırmak için 50 milyon dolar Seri A yatırımı aldı. Şirket, Almanya, Fransa ve Ukrayna'ya da açılarak mühendislik ekiplerini genişletmeyi hedefliyor.

DALLAS ve LONDRA, Mart 2026 — Isembard, yatırım turunun üzerinden 12 ay geçmeden 50 milyon dolar Seri A finansmanı sağladı. Bu kaynak, şirketin 2026 sonuna kadar 25 fabrika açma planını hızlandıracak; Almanya, Fransa ve Ukrayna'da faaliyetlerine başlamasını ve mühendislik ekiplerini büyütmesini destekleyecek.

Bu yatırım turunu Twitter, Coinbase, Etsy, Abridge ve Twilio'nun erken destekçisi Union Square Ventures yönetti. Yeni yatırımcılar Tamarack Global ve IQ Capital, mevcut yatırımcılar Notion Capital ve CIV ile birlikte tura katıldı. Melek yatırımcılar arasında Deel CEO'su Alex Bouaziz, Dexory Robotics CEO'su Andrei Danescu ve Wise'ın eski CFO'su Matt Briers yer alıyor.

### Piyasa ve Sektör Dinamikleri

Bileşen üretimi yıllık 1,8 trilyon dolar büyüklüğünde bir piyasaya sahip. Ancak, üretimin %95'ini küçük işletmeler gerçekleştirmekte ve bu işletmeler hızla azalmaktadır. Ortalama işletme sahibi 65 yaşın üzerinde ve %40'ı önümüzdeki beş yıl içinde emekli olmayı planlamaktadır. Bu durum, yeniden yerelleştirme ve önemli sektörlere artan harcamalar nedeniyle artan talep ile çakışarak Avrupa ve Kuzey Amerika'nın sanayi kapasitesinin erozyonuna yol açabilir.

### Isembard ve MasonOS

Isembard, havacılık ve savunma gibi sektörlerde yüksek hassasiyetli bileşenler üretmektedir. Şirket, MasonOS adlı kendi yazılımı ve yapay zekâ sistemiyle çalışan kendi ve franchising fabrikalarına sahiptir. MasonOS, teklif verme, planlama, tedarik zinciri, üretim, kalite kontrol ve teslimatı tek bir akıllı işletim katmanında birleştirerek fabrika performansını otomatik olarak optimize eder.

### Yayılma ve İş Modeli

Şirket, üretim, askeri, franchise ve genel ekonomi alanlarında başarılı operatörleri belirler ve onları teknolojisi, markası, mühendislik standartları ve müşteri taleplerine erişimle donatır. Franchise sahipleri ya yeni Isembard fabrikalarını sıfırdan kurabilir ya da mevcut işletmeleri dönüştürebilir. Bu yaklaşım, yüksek kaliteli üretim kapasitesinin hızlı genişlemesini sağlarken yerel sahipliği korur ve Birleşik Krallık, ABD ve Avrupa'da bağımsız sanayi gücünü güçlendirir.

### Yönetici Görüşleri

Isembard Kurucusu ve CEO’su Alexander Fitzgerald, "Üretim, ulusların güvenliği, refahı ve amacı için temel kaynaktır. Bu Seri A yatırımı, daha fazla fabrika açmamıza, MasonOS'a yatırım yapmamıza, başarılı franchise sahiplerini desteklememize ve Avrupa ile ABD'deki en iyi mühendisleri işe almamıza olanak tanıyor. Misyonumuz sanayi hızlandırma yaratmak." dedi.

Union Square Ventures Yönetici Ortağı Rebecca Kaden ise, "Isembard, bir fabrikayı sahiplenme ve işletme sürecini yeniden tanımlıyor. MasonOS ile derin operasyonel uzmanlığı birleştirerek yüksek performanslı üretim işletmelerinin önündeki engelleri kaldırıyor ve sermaye açısından verimli bir ölçeklenme yolu sunuyor. Gelişmiş üretime olan talebin arttığı ve KOBİ sahipliğine ilginin yükseldiği bir dönemde, Isembard bu iki gücü bir araya getiriyor. Alexander ve ekibiyle çalışmaktan heyecan duyuyoruz." şeklinde konuştu.

### Isembard Hakkında

Isembard, 2024 yılında kuruldu ve kritik sektörlere yönelik yüksek hassasiyetli ürünler üretiyor. Havacılık, savunma, enerji ve robotik alanlarında faaliyet gösteriyor. MasonOS yazılımı, fabrikalarda gelişmiş otomasyon ve verimlilik sağlıyor. Merkezi Londra’da bulunan şirket, Avrupa ve ABD’de fabrikalara sahip.

### Teknik Özellikler

• Seri A yatırım miktarı: 50 milyon dolar
    • Hedef: 2026 sonuna kadar 25 fabrika açmak
    • Faaliyet alanları: Havacılık, savunma, enerji, robotik
    • Yazılım: MasonOS (teklif, planlama, tedarik zinciri, üretim, kalite kontrol, teslimat işlemleri)
    • Yatırımcılar: Union Square Ventures, Tamarack Global, IQ Capital, Notion Capital, CIV
    • Melek yatırımcılar: Alex Bouaziz, Andrei Danescu, Matt Briers
    • Faaliyet Bölgeleri: Birleşik Krallık, ABD, Almanya, Fransa, Ukrayna

Geri