Erkan Teskancan
Moderasyon
- Konu Yazar
Isembard, Dallas-Fort Worth bölgesinde açtığı yeni tesisiyle savunma ve havacılık sektörlerindeki artan talebi karşılamak için üretim kapasitesini genişletti.
Bu yeni tesis, yüksek hassasiyetli üretim kapasitesini artırarak teslimat sürelerini hızlandırmayı ve Amerika Birleşik Devletleri'nde kritik sektörler için yerli tedarik zincirlerini güçlendirmeyi hedefliyor.
### Yeni Dallas-Fort Worth Tesisi ve Stratejik Önemi
Isembard, İngiltere merkezli bir girişim olup, ABD'deki hızlı büyümesini sürdürerek Dallas-Fort Worth bölgesinde ikinci fabrikasını açtı. 2.300 metrekarelik yeni fabrika, savunma, havacılık ve enerji sektörlerine hizmet vererek üretim kapasitesini artırıyor.
Şirketin ABD genişleme lideri Justin Baucum, Dallas-Fort Worth'un ülkenin en stratejik konumlarından biri olduğunu belirterek, buradaki yeni tesisle daha hızlı hareket edebileceklerini, daha fazla üretim yapabileceklerini ve teslimat sürelerini kaliteyi düşürmeden azaltabileceklerini ifade etti.
### Isembard Dallas-Fort Worth Fabrikası Özellikleri
- Toplam alan: 2.300 metrekare (25.000 square foot)
- ABD'deki ikinci tesis ve hızla büyüyen ekibin ABD merkezi olarak görev yapıyor
- CNC freze ve torna tezgahları dahil yüksek hassasiyet ekipmanlarla donatılmış
- Kritik sektörler için yüksek kalitede parçalar üretim kapasitesi
- Üretim hızını ve güvenilirliği artırmak hedefiyle tasarlandı
### Yazılım ve Üretim Optimizasyonu
Isembard'ın Dallas-Fort Worth fabrikası, şirketin kendi geliştirdiği MasonOS işletim sistemi ile çalışıyor. Bu yazılım, tekliften üretim planlamasına, kalite kontrolüne kadar üretim süreçlerini yöneterek standartlaştırma, hız ve tutarlılığı artırıyor. Bu sistem hem ABD hem de İngiltere'deki fabrikalarda operasyon deneyimine dayanıyor.
### Hızlı Büyüme ve Gelecek Planları
Isembard, Temmuz 2025'te ABD’deki ilk fabrikasını tek bir CNC makinesi ile açtı. Şimdi ise yeni tesisle üretim kapasitesini 20 kat artırmayı hedefliyor. Şirketin Texas ve genelinde yerel tedarikçiler ve bölgesel iş ortakları ile yakın çalışarak ABD üretim dayanıklılığını güçlendirmeyi amaçladığı belirtiliyor.
### Isembard Hakkında
Isembard, 2024 yılında kurulan ve imalat süreçlerini daha hızlı, daha ekonomik ve çevre dostu hale getirmeye odaklanan bir teknoloji şirketidir. Havacılık, savunma ve enerji gibi kritik sektörler için yüksek hassasiyetli ürünler üretir. MasonOS adlı özel yazılımı gelişmiş otomasyon ve verimlilik sağlar. Şirket, bir franchise modeli ile ABD ve İngiltere'de modüler, yazılım destekli fabrikalar ağı kurmaktadır.