Ahmet Ö.
Kurumsal
- Konu Yazar
## Jindal Stainless, PLI 1.2 Kapsamında Hindistan Hükümeti ile Mutabakat Anlaşması İmzaladı
Hindistan'ın önde gelen paslanmaz çelik üreticisi Jindal Stainless, özel çelik alanında yeni başlatılan Üretime Bağlı Teşvik (PLI) 1.2 programı kapsamında Hindistan Çelik Bakanlığı ile önemli bir Mutabakat Anlaşması (MoU) imzaladı.
Bu program, Hindistan'ın yüksek katma değerli üretim kapasitesini güçlendirmek ve stratejik sektörler için kritik önemde olan özel çelik ve paslanmaz çelik çeşitlerindeki ithalat bağımlılığını azaltmak amacıyla atılmış önemli bir adımı temsil ediyor. Anlaşma, Yeni Delhi'deki Vigyan Bhawan'da Hindistan Çelik ve Ağır Sanayi Bakanı H. D. Kumaraswamy'nin katılımıyla gerçekleştirildi.
### PLI 1.2 Programı ve Jindal Stainless'in Rolü
PLI 1.2 programı, demiryolu, savunma, elektrik ekipmanları ve havacılık gibi stratejik sektörlerde kritik olan özel çelik ve paslanmaz çelik alanlarında kapasite genişletme ihtiyacına yanıt olarak tasarlandı. Program çerçevesinde 55 şirketle 85 mutabakat imzalanmış olup, toplamda 11.887 crore rupi yatırım taahhüdü ile 2031 mali yılına kadar 8,7 milyon ton özel çelik kapasitesi eklenmesi planlanmaktadır.
Jindal Stainless, mevcut kapasitesini artırmanın yanı sıra özel alaşımlar ve dövme ürünler gibi katma değerli ürünler için yeni kapasite eklemeyi hedefliyor. Bu gelişmeler, ülkenin paslanmaz çelik talebine uzun vadeli stratejisi doğrultusunda şekillenmektedir.
### Jindal Stainless Yönetim Kurulu Açıklaması
Jindal Stainless Yönetim Kurulu Başkanı Abhyuday Jindal, kapasite ve yeteneklerin sürekli olarak artırıldığına vurgu yaparak, "Jindal Stainless, stratejik sektörlerde artan paslanmaz çelik talebine paralel olarak büyüme stratejisinin temelini kapasite ve yetkinliklerini artırmak oluşturuyor. Bu politika, gelişmiş üretime yatırım yapma konusunda sektör güvenini pekiştirirken, ülkemizin ulusal öncelikleri ve ekonomik büyümeyi destekleyecek güçlü ve geleceğe hazır bir özel paslanmaz çelik temeli oluşturmasını sağlıyor." ifadelerini kullandı.