- Konu Yazar
Arriyadh Roaster, Üretimini Buluta Taşıyor!
Suudi Arabistan'ın önde gelen kahve üreticilerinden Arriyadh Roaster, Rockwell Automation ve GulfNet Solutions iş birliğiyle üretim süreçlerinde devrim niteliğinde bir adım atıyor. Şirket, üretim, envanter, kalite ve kurumsal verileri tek bir çatı altında toplayacak bulut tabanlı bir üretim sistemi uyguluyor.
Plex MES ile Üretimde Şeffaflık ve İzlenebilirlik
Arriyadh Roaster, Rockwell Automation'ın Plex Üretim Yürütme Sistemi (MES) ile kahve üretim operasyonlarını baştan sona dijitalleştiriyor. Bu sistem, şirketin üretim kapasitesini artırma ve yeni kahve ürünleri ile üretim hatları ekleme hedefleri doğrultusunda üretim görünürlüğünü, izlenebilirliğini ve koordinasyonunu sağlamayı amaçlıyor.
Genişleyen Üretim İçin Bağlantılı Veri Şart!
Yeni üretim hatları ve ürün çeşitleri, operatörler, üretim yönetimi ve kurumsal sistemler arasında koordine edilmesi gereken üretim bilgisi miktarını artırıyor. Arriyadh Roaster, bu bilgiyi yönetmek için ortak bir dijital katman oluşturmak amacıyla bulut tabanlı bir MES seçti. Sistem, üretim personeline devam eden işler, envanter hareketleri, sipariş durumu ve kalite yönetimi hakkında gerçek zamanlı bilgi sağlıyor. Bu veri akışlarının merkezileştirilmesi, üretim faaliyetleri ile üst düzey planlama süreçleri arasındaki bilgi boşluklarını azaltmayı hedefliyor.
MES, Üretim ve Kurumsal Sistemleri Birleştiriyor
Rockwell Automation, Plex Akıllı Üretim Platformu ve MES yeteneklerini sunuyor. Platform, üretim operasyonlarını birbirine bağlarken operasyonel teknoloji (OT) ve bilgi teknolojisi (IT) ortamları arasında birlikte çalışabilirliği desteklemek üzere tasarlandı. GulfNet Solutions ise bu entegrasyonun önemli bir bileşeninden sorumlu. Sistem entegratörü, Plex MES ile Arriyadh Roaster'ın mevcut kurumsal kaynak planlama (ERP) sistemi arasında bilgi alışverişini sağlayan bir ara katman geliştirdi. Bu mimari, üretim katında üretilen bilgilerin ayrı veri ortamlarında tutulmak yerine kurumsal düzeydeki sistemlerle paylaşılmasına olanak tanıyor. Karşılık gelen ERP bilgileri de üretim süreçlerine sunularak tutarlı üretim ve iş kayıtları destekleniyor.
Üretim Kontrolü ve İzlenebilirliğe Destek
Kahve üretimi için MES, üretim siparişlerinin durumu, malzeme ve envanter hareketleri, devam eden işler ve kaliteyle ilgili bilgilere görünürlük sağlıyor. Gerçek zamanlı üretim verileri, operatörlerin ve yöneticilerin manuel olarak birleştirilmiş raporları beklemeden üretim durumundaki sapmaları veya değişiklikleri belirlemesine olanak tanıyarak planlamayı da destekliyor.
Bu proje, Rockwell Automation'ın üretim yazılımını GulfNet Solutions'ın yerel sistem entegrasyon yetenekleri ve Arriyadh Roaster'ın üretim gereksinimleriyle birleştiriyor. Bu uygulama, Suudi Arabistan'daki ilk iş ortağı liderliğindeki Plex uygulamalarından biri olma özelliğini taşıyor. Mimari, bir MES ve mevcut bir ERP platformunun, üretim kapasitesi genişledikçe üretim katı operasyonları ile kurumsal yönetim arasında koordineli bilgi akışları oluşturmak için ara katman aracılığıyla nasıl bağlanabileceğini gösteriyor.