Erkan Teskancan
Kurumsal
- Konu Yazar
Keyence'in LJ Developer yazılımı, grafiksel arayüz ve otomatik kaynak kod oluşturma özellikleri sayesinde 3D denetim kurulumlarını hızlandırıyor. İmalat sistemlerinde 3D makine görme uygulamalarının geliştirilmesini basitleştiren bu platform, karmaşık programlama ihtiyacını azaltıyor.
### LJ Developer Özellikleri
- Grafik tabanlı kullanıcı arayüzü ile denetim parametrelerinin görsel olarak yapılandırılması
- Otomatik kaynak kod oluşturma sayesinde hızlı ve hatasız uygulama entegrasyonu
- Yerleşik 3D denetim araçları kütüphanesi ile ölçüm, kusur tespiti ve hizalama düzeltmeleri
- Yükseklik, mesafe ve yüzey profili gibi boyutsal ölçümler
- Çizik, ezik ve deformasyon gibi yüzey kusurlarını tespit eden araçlar
- Küçük hizalama hatalarını düzelten pozisyon düzeltme işlevleri
- Gürültü filtreleriyle 3D tarama verilerinin temizlenmesi
- Çoklu görüntü setlerini birleştirerek detaylı 3D analiz ve görselleştirme
LJ Developer, elde ettiği 3D görüntü verileri sayesinde ışık, yansımalar veya yüzey desenlerinden daha az etkilenerek zorlu üretim ortamlarında bile güvenilir denetim sağlıyor. Elektronik üretiminde küçük bileşenler, PCB'ler ve konnektörler gibi ürünlerin hızlı kalite kontrolünde kullanılırken; yapışkan ve sızdırmazlık boncuklarının montaj doğruluğu da ölçülebiliyor.
Platform, programlama ihtiyacını minimize ederek, 3D görsel denetim sistemlerinin daha hızlı kurulmasını mümkün kılıyor. Otomatik kaynak kod üretimi, mühendislerin grafik arayüzde belirlediği denetim ayarlarını doğrudan kullanıma uygun koda dönüştürerek, entegrasyon süreçlerini hızlandırıyor.
Bu yazılım, üreticilerin otomatik üretim hatlarına güvenilir 3D denetim sistemlerini kolayca entegre etmelerini sağlayarak hata oranlarını azaltma ve kaliteyi yükseltme fırsatı sunuyor.