Erkan Teskancan
Kurumsal
- Konu Yazar
Micro-Epsilon, konfokal ölçüm portföyünü Ethernet veri çıkışına sahip 2 kanallı konfokalDT kontrolörleri IFC2412 ve IFC2417 ile IFD2410 ve IFD2415 hepsi bir arada sensör sistemleriyle genişletti. Bu çözümler, yüksek hassasiyet, hız ve otomatik üretim ortamlarına kesintisiz entegrasyon gerektiren endüstriyel uygulamalar için geliştirilmiştir. Özellikle yarı iletken üretimi, batarya hücresi üretimi ve makine mühendisliğinde optik kalite muayenesinde kullanıma uygundur.
### Konfokal-Kromatik Ölçüm Sistemlerinde Gelişmiş İşlevsellik
Yeni kontrolörler, tek cihazla çift taraflı kalınlık ölçümüne olanak veren 2 kanallı varyantlarla mevcut portföyü tamamlar. Entegre işlem fonksiyonları, ölçüm değerlerinin doğrudan hesaplanmasını sağlayarak ekstra donanım ihtiyacını azaltır ve daha kompakt sistem konfigürasyonları sunar.
Konfokal-kromatik sensör teknolojisi, yansıtılan ışığın spektral analizine dayanır ve şeffaf ya da yansıtıcı yüzeylerde bile yüksek hassasiyetle ölçüm yapar. Bu yöntem, kritik kalite parametrelerinin sürekli izlenmesi gereken otomatik inline muayene sistemlerinde yaygınlaşıyor.
### 2 Kanallı Kontrolörlerin Teknik Özellikleri
- IFC2412, ayarlanabilir 8 kHz ölçüm hızı ve 2 nm altı submikron çözünürlük ile iki ölçüm kanalı sunar.
- IFC2417, 25 kHz ölçüm hızı ile çalışır ve aynı anda beş malzeme katmanını analiz eden çoklu tepe ölçümlerini destekler.
- CCD hattının aktif pozlama kontrolü, zorlayıcı yüzey koşullarında bile stabil ölçüm sonuçları sağlar.
- Her iki kontrolör de dayanıklı IP40 alüminyum kasa ile korunur ve DIN rayına monte edilerek OEM entegrasyonu ve yüksek hacimli endüstriyel üretim ortamlarını destekler.
### Ethernet Çıkışlı Hepsi Bir Arada Sensör Sistemleri
IFD2410 ve IFD2415 sistemleri entegre Ethernet arayüzü ile genişletildi. 32 bit çözünürlükte ölçüm değerleri doğrudan iletilebiliyor ve bu da dijital üretim ağları ve veri odaklı kalite güvence sistemlerine entegrasyonu kolaylaştırıyor.
Kompakt sistemler fiber optik kullanmadan çalışır ve makine ile üretim sistemlerinde yer tasarrufu sağlayan inline kurulumlar için tasarlanmıştır. Ethernet'in yanı sıra, EtherCAT, PROFINET ve EtherNet/IP gibi endüstriyel fieldbus protokolleri entegrasyonda esneklik sunar.
### Dijital Üretim Ortamları ile Entegrasyon
Müşteriye özel yazılım ortamlarına entegrasyon, MEDAQLib yazılım ve sürücü kütüphanesi ile desteklenir. Bu sayede gerçek zamanlı veri işleme ve üst sistemlere bağlantı sağlanarak otomatik muayene süreçleri ve kapalı döngü kalite kontrol sistemlerine uyum sağlanır.
Micro-Epsilon'in yeni konfokal-kromatik kontrolörleri ve sensör sistemleri, yüksek hassas optik ölçüm, kompakt sistem tasarımı ve standart iletişim arayüzlerinin gerekliliğiyle modern endüstriyel üretim süreçlerinde ölçeklenebilir ve otomatik çözümler sunmayı hedefliyor.