- Konu Yazar
KUKA, endüstriyel LBR iisy cobot'unu iiQKA.OS2 işletim sistemiyle güçlendirerek, farklı üretim ortamlarında esnek otomasyonun önünü açıyor. Bu yenilik, iş birliğine dayalı robotik ve endüstriyel otomasyon için birleşik bir yazılım platformu sunuyor.
🚀 Tek Yazılım Platformunda Endüstriyel Robotik
iiQKA.OS2 entegrasyonuyla KUKA, endüstriyel otomasyonun benimsenmesini basitleştirmeyi ve gelecekteki genişlemeler için ölçeklenebilir bir platform sağlamayı hedefliyor. Bu işletim sistemi, hem iş birliğine dayalı uygulamaları hem de geleneksel endüstriyel ortamları destekleyerek, KUKA portföyündeki farklı robotik sistemlerde tutarlı bir çalışma sağlıyor.
Firmalar, yazılım platformlarını veya programlama sistemlerini değiştirmeden otomasyon çözümlerini kademeli olarak genişletebilirler. Bu yaklaşım, entegrasyon çabasını azaltır ve özellikle artan otomasyon gereksinimleri olan üretim ortamlarında robotik sistemlerin uzun vadeli planlamasını basitleştirir.
💪 Malzeme Taşıma ve Paletleme İçin Endüstriyel Performans
LBR iisy, endüstriyel üretim ortamlarında sürekli çalışma için geliştirildi. KUKA'ya göre, cobot sağlam endüstriyel sınıf bileşenleri, iş birliğine dayalı bir robotun güvenlik özellikleriyle birleştirerek, malzeme taşıma, paletleme ve üretime yönelik montaj görevleri için uygun hale getiriyor.
Platform, otomotiv, elektronik imalat, metal işleme ve diğer imalat endüstrilerindeki uygulamaları destekliyor. İş birliğine dayalı çalışma ile endüstriyel performansı birleştirerek, robot hem insan operatörlerle paylaşılan çalışma alanlarında hem de otomatik üretim hücrelerinde konuşlandırılabiliyor.
💻 Dijital Devreye Alma ve Esnek Üretim
iiQKA.OS2 ile kullanıcılar, simülasyon ve sanal devreye alma için iiQWorks.Sim gibi dijital mühendislik araçlarına erişim sağlıyor. Üretim süreçleri, kurulumdan önce test edilip optimize edilebiliyor, bu da entegrasyon süresini azaltıyor ve devreye alma sırasındaki ayarlamaları en aza indiriyor.
Entegre sensörler, el yönlendirme yetenekleri ve modern kullanıcı arayüzleri, yeni uygulamaların programlanmasını ve dağıtımını basitleştiriyor. Sonuç olarak, üretim otomasyonu değişen üretim gereksinimlerine daha kolay uyarlanabiliyor.
🌐 Birleşik Otomasyon Ekosistemi
LBR iisy, iiQKA.OS2 ile KUKA otomasyon ekosisteminin bir parçasıdır. Kullanıcılar, aynı teknoloji platformu üzerine kurulu ek robotlara, yazılım çözümlerine, mühendislik araçlarına ve küresel hizmetlere erişim sağlıyor.
Bu ortak mimari, firmaların mevcut otomasyon çözümlerini kademeli olarak genişletmelerini ve farklı robotik sistemleri birleşik bir yazılım ortamında çalıştırmalarını sağlıyor. Sonuç olarak, robotik yatırımlar uzun vadede değerini koruyor ve gelecekteki genişlemeler platform değişikliği olmadan uygulanabiliyor.
📊 Teknik Detaylar ve Karşılaştırma
İş birliğine dayalı robotik pazarında, birleşik yazılım platformları, dijital mühendislik araçları ve sanal devreye alma giderek daha önemli değerlendirme kriterleri haline geliyor. ABB GoFa ve Universal Robots e-Series gibi karşılaştırılabilir sistemler de sezgisel programlama ortamları, çevrimdışı programlama ve insan-robot iş birliği yetenekleri sunuyor. iiQKA.OS2 ile KUKA, farklı robotik sistemleri ortak bir yazılım ortamına entegre ederek benzer bir platform stratejisi izliyor.
Konfigürasyona bağlı olarak, LBR iisy 3 ila 15 kg arasında taşıma kapasiteleri ve 760 ila 1.300 mm arasında erişim mesafeleriyle sunuluyor. Entegre eklem tork sensörleri iş birliğine dayalı çalışmayı desteklerken, iiQKA.OS2, simülasyon ve sanal devreye alma için iiQWorks.Sim kullanımını sağlıyor. Bu yetenekler, robotik uygulamaların kurulumdan önce planlanmasını, doğrulanmasını ve optimize edilmesini kolaylaştırıyor. Tipik uygulamalar arasında otomotiv, elektronik imalat ve metal işleme endüstrilerinde malzeme taşıma, paletleme, montaj, makine besleme ve esnek üretim süreçleri bulunuyor.