Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

🚀 Kurumsal Yapay Zeka Altyapısında Entegrasyon ve Hızlandırma: Intel'in Yeni Yaklaşımı

Mucitler Elektrik

Kurumsal
Industry Valley
  • Mucitler
  • art_695_42c3b4ea72dd4d11cbb1b6275cc4a8d5.jpg

Kurumsal Yapay Zeka Altyapısında Entegrasyon ve Hızlandırma​

Intel, üretim ortamındaki yapay zeka sistemleri için heterojen dijital altyapıyı optimize etmek amacıyla Xeon işlemcilerini ve veri merkezi GPU'larını açık kaynak çerçevelerle entegre ediyor. Bu yaklaşım, büyük dil modellerinin karmaşık, eşzamansız iş akışlarına entegrasyonunu kolaylaştırarak, sadece ham hızlandırıcı verimine dayanmaktan öteye geçiyor.

Sistem Düzeyinde Heterojen Mimari​

Kurumsal yapay zeka iş akışları, vektör veritabanı erişimi, erişim kontrolü, ERP entegrasyonu ve güvenlik doğrulama gibi birçok bileşeni bir araya getirir. Yoğun model hesaplamaları özel hızlandırıcılarda çalışırken, merkezi işlemciler operasyonel çerçeveyi yönetir.

Bu mimaride, Intel Xeon işlemciler giriş verisi hazırlığı, eşzamansız istek yönlendirme, ağ gecikmesi ve iş mantığı yürütmesinden sorumludur. Hızlandırılmış iş yükleri için Intel, mevcut mimarileri ve Crescent Island dahil olmak üzere gelecek veri merkezi GPU'larını hedefleyen açık bir grafik işlem birimi yazılım yığını geliştiriyor.

Yazılım Entegrasyonu ve Çerçeve Standartları​

Intel'in teknik girişimi, tescilli araç takımları veya satıcıya özel çekirdek yeniden yazımları yerine, yerleşik açık kaynak projelerine katkıda bulunmaya odaklanıyor:

• Çerçeve Entegrasyonu: Yeni yayınlanan model mimarileri için "Gün 0" hazır olma durumu sağlamak amacıyla PyTorch, SGLang ve vLLM içinde doğrudan optimizasyon.
    • İş Yükü Taşınabilirliği: Çekirdek uygulama mantığını yeniden yazmaya gerek kalmadan görevlerin CPU'lar, GPU'lar veya özel hızlandırıcılar arasında dağıtılmasını sağlayan tek tip soyutlama katmanları.
    • Performans Profilleme: Intel GPU AI Skills gibi araçlar, çekirdek parametre ayarını, yürütme grafiği derlemesini ve çalışma zamanı dağıtımını basitleştirir.

Ayrıştırılmış Çıkarımı Operasyonelleştirme​

Üretim talepleri, bağlam istemlerini işleyen ön doldurma aşaması ile sıralı belirteçler üreten kod çözme aşaması arasında mimari ayrışmayı gerektirir. Ön doldurma ve kod çözme farklı hesaplama ve bellek bant genişliği gereksinimleri gösterdiğinden, ayrıştırılmış çıkarım küme kullanımını optimize eder.

Intel, ağ dokuları arasında anahtar-değer önbellek transferlerini yönetmek, istek çekişmesini azaltmak ve çok düğümlü yürütmeyi planlamak için yazılım düzeyinde koordinasyon uygular. Intel Inference Microservices aracılığıyla sunulan modüler kapsayıcılı çalışma zamanı katmanları, üretim kümeleri için Kubernetes yerel sağlık izleme, telemetri ve otomatik ölçeklendirme sağlar. Referans mimarileri ve Kurumsal Aracı araç takımları, modeller, kimlik sağlayıcıları ve alma-artırılmış üretim (RAG) işlem hatları arasındaki bağlantıları standartlaştırır.

Geri