Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

MES sistemleri nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan elyesayse
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Bireysel
  • MES sistemleri nedir?​

Üretim Yürütme Sistemi adıyla sıklıkla karşılaştığımız MES Nedir ve firmalara sağladığı avantajlar nelerdir kısaca bahsedelim.

MES sistemi, her türlü üretim yapan firma için tercih edilen yöntemin bilgisayar destekli portal içinde toplanmasıdır kısacası.

Dijital ortamda çalışan bu sistemler, komple entegre bir halde görev almaktadır. Üretime dahil olan her bir sürecin en başından sonuna kadar içine alındığı bir durumdur. Bu sayede kişiler her bir süreci çevrimiçi olarak kolayca tek bir noktadan kolayca takip edebilme kolaylığına sahip olurlar.

MES sistemi, her bir sürecin anlık verisini toplar kullanıcılara sunar. Toplana tüm veriler ise merkezi bir noktada saklanır.

ERP sistemi aracılığı ile entegre çalışma sergiler. Oluşan her üretim birimine aktarılır. Planlı bir şekilde ilerleyen tüm süreçlerin ardından ise kaliteli bir verimliği beraberinde getirir.

İnsan gücüne gerek kalmaksızın üretim alanı ile doğrudan iletişim sağlayarak istenen veriyi toplayan bu sistemler günümüzün olmazsa olmaz tercihlerindendir.

Hataları ber taraf eden yanı ile MES sistemlerini birçok üretim firmasında görebilmek mümkündür.
    MES sistemleri nedir.webp

MES Kullanımının Faydaları Nelerdir?​

• Üretim sürecini oldukça kısaltan yanı ile MES sistemi tercih edilir.
    • İmalat yapan firmaların iş süreçlerini en aza indirger.
    • Olabildiğince hızlı bir tedarik süreci sağlar. Bu da üretim öncesi hazırlık konusunda zamandan tasarruf ortaya çıkarır.
    • Ürünler ile ilgili olan her türlü veri giriş hatalarını ber taraf edebilme özelliği sağlar.
    • Ürünlerin var olan kalitesini çok daha iyi seviyelere çıkarır. Oluşabilecek hataları analiz ederek bunların yaşanmasını ortadan kaldırır.
    • Gereksiz doküman ve belge gereksinimlerini ortadan kaldırır.
    • Üretimle ilgili her bir süreci planlar ve daha iyileştirilmiş hale getirir
    • Çalışanların çalışma performansını arttırma konusunda verimlilik sağlar.
    • Firma içeresinde üretime dair ortaya çıkan her bir bilgi ve beklenin güvenli olarak saklanmasına olanak sağlar. Bu da verilere kolay bir erişim ayrıcalığı sağlar.
    • Daha memnun müşteriler elde edebilmeyi sağlar. Artan ürün kalitesi, hızlı imalat süreçleri gibi detaylar sayesinde müşterinin memnuniyeti de paralel bir şekilde artış göstermektedir.
    MES'in işlevleri bu şekilde sıralanırken hala firmasına dahil etmeyenler için yol gösterici bir sistem olarak tarif edilebilir.

Geri