Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

🚀 OGP'den IMTS 2026'da Optik Ölçümde Devrim! 🚀

Süeda Asil

Kurumsal
  • AQUA Automation
  • art_553_5fdf9f5c56a97780e8a492b8ef1b0a0b.jpg

Optik boyut ölçümünün öncüsü OGP (Optical Gaging Products), 14-19 Eylül 2026 tarihleri arasında Chicago'daki McCormick Place'te düzenlenecek IMTS 2026 fuarında en yeni inovasyonlarını sergileyecek. "Optik Temelde. Daha Fazlasını Ölçme Kesinliği." temasıyla OGP, sekiz yılı aşkın süredir sektöre yön veren optik uzmanlığını, teknolojisini ve inovasyonunu ön plana çıkaracak.

✨ OGP Sistemlerinin Kalbindeki Optik Teknoloji ✨​

Her OGP sisteminin merkezinde gelişmiş optik teknoloji yatıyor. Kompakt video ölçüm sistemlerinden sofistike çok sensörlü platformlara kadar, optikler OGP ölçüm deneyiminin temelini oluşturuyor. Bu sayede üreticilere, daha fazla parçayı ve özelliği güvenle denetlemek için gereken hız, tekrarlanabilirlik, çözünürlük ve ölçüm yeteneği sunuluyor.

💡 Yeni Nesil SmartScope E18 Tanıtılıyor 💡​

IMTS'te dünya çapında ilk kez tanıtılacak olan SmartScope E18, alanın kısıtlı olduğu yerlerde XY ölçüm aralığını en üst düzeye çıkarmak için tasarlanmış, yüksek kapasiteli, tam otomatik 3 eksenli bir video ölçüm sistemi. Sabit lensli IntelliCentric-E optik sistemi ve VIRTUAL ZOOM™ teknolojisi, otomatik denetim için yüksek çözünürlüklü görüntüleme sağlarken, kompakt bir tezgah üstü platformda üreticilerin ihtiyaç duyduğu ölçüm kapasitesini sunuyor. 300 x 300 mm'lik tablasıyla SmartScope E18, otomatik video ölçüm için talep edilen yetenekleri kompakt ve uygun maliyetli bir platforma getiriyor. Tüm E-Serisi sistemlerde olduğu gibi, SmartScope E18 de kullanımı kolay Measure-X yazılımıyla standart olarak geliyor. Tam 3D yeteneği ve diğer gelişmiş yazılım işlevleri gerektiren uygulamalar için, OGP'nin amiral gemisi ZONE3 yazılımı artık tüm SmartScope E-Serisi sistemlerde de mevcut.

🔬 Daha Fazla Optik İnovasyon, Daha Fazla Ölçüm Yeteneği 🔬​

OGP ayrıca, yeni IntelliCentric-S optik sistemi, VIRTUAL ZOOM teknolojisi ve gelişmiş LED aydınlatmaya sahip yarı otomatik 3 eksenli video ölçüm sistemi olan StarLite™ S1'i de sergileyecek. Evrimsel SmartScope M-Serisi ailesinin en yeni üyesi SmartScope® M130, OGP'nin boyut ölçümüne çok sensörlü yaklaşımını sergiliyor. Gelişmiş optik teknolojiyi ek sensör yetenekleriyle birleştirerek üreticilere tek bir sistemde daha fazla özelliği denetleme esnekliği sunuyor.

Ziyaretçiler ayrıca, herhangi bir SmartScope sisteminde sunulan en iyi performansı ve en yüksek doğruluğu deneyimleyebilirler: SmartScope Quest. OGP'nin SmartScope Quest™ 300'ü, karmaşık 3D denetim uygulamaları için ideal olan en gelişmiş çok sensörlü ölçümü sergileyecek.

Sağlam atölye denetimi gerektiren üreticiler için OGP, gelişmiş video ölçümünü ve optik karşılaştırıcının sağlam form faktörünü birleştiren c-vision™ serisini sergileyecek. Özellik açısından zengin parçalar için aşırı verim talep edenler için OGP, yüksek hızlı çok sensörlü ölçümler sunan Fusion geniş görüş alanlı çok sensörlü sistemlerini gösterecek. Portföy genelinde mesaj tutarlı kalıyor: mevcut en iyi optikler, her OGP sisteminin temelinde yer alıyor.

📊 Ölçüm ve Verimlilik Yazılımı 📊​

OGP, ZONE3® Metroloji Yazılımı ve EVOLVE™ Verimlilik Yazılımı dahil olmak üzere yazılım portföyünü de sergileyecek. Bu yazılımlar, gelişmiş ölçüm yazılımının üreticilerin denetim verimini artırmasına ve ölçüm verilerini eyleme dönüştürülebilir bilgilere dönüştürmesine nasıl yardımcı olabileceğini gösterecek.

ZONE3, OGP'nin SmartScope sistemlerinin arkasındaki programlama ve ölçüm ortamını sağlayarak, otomatik çok sensörlü denetimi ve verimli, tekrarlanabilir ölçüm süreçlerini destekliyor.

OGP'nin EVOLVE verimlilik yazılımı portföyü, ölçümün değerini denetim sisteminin ötesine taşıyor. EVOLVE Design, kullanıcıların CAD modelleri ve PMI ile çalışmasına yardımcı olurken, ASME Y14.5 ve ISO 1101 gereksinimlerine göre GD&T kanıtlamayı destekliyor. EVOLVE SPC, üreticilerin süreçleri izlemesine, eğilimleri belirlemesine ve bilinçli kararlar almasına yardımcı olan istatistiksel süreç kontrol yetenekleri sunuyor.

Birlikte, OGP donanımı ve yazılımı, üreticilerin daha fazlasını ölçmesine, verimi artırmasına ve kalite süreçlerinde daha fazla kesinliğe sahip olmasına yardımcı oluyor.

🎓 Gelecek Nesillere İlham Vermek 🎓​

OGP, IMTS'deki Smartforce Öğrenci Zirvesi'ne de katılarak öğrenciler ve eğitimcilerle bağlantı kuracak ve hassas ölçüm ile metrolojinin ileri üretimdeki önemli rolünü gösterecek.

Gelecek nesil üretim profesyonelleriyle etkileşim kurarak OGP, optiklerin, otomasyonun, çok sensörlü ölçümün ve yazılımın kalitenin geleceğini nasıl şekillendirdiğini göstermeye yardımcı oluyor.

📍 OGP'yi IMTS 2026'da Deneyimleyin 📍​

IMTS katılımcıları, en son inovasyonları deneyimlemek, ölçüm sistemlerini çalışırken görmek ve denetim yeteneğini ve verimini nasıl artıracakları konusunda OGP uzmanlarıyla konuşmak için Doğu Salonu'ndaki 134700 numaralı OGP standını ziyaret etmeye davetlidir.

Sınıfının en iyisi SmartScope sistemlerinden atölye için hazır c-vision serisine, ZONE3 ve EVOLVE verimlilik yazılımına kadar OGP, optik boyut metrolojisinde neden lider olmaya devam ettiğini gösterecek.

Optik Temelde. Daha Fazlasını Ölçme Kesinliği. OGP IMTS 2026'da.

🔬 OGP, Yeni Nesil Optik Ölçümü Sergiliyor

IMTS 2026'da OGP, daha hızlı ve daha hassas otomatik denetim için tasarlanmış yeni SmartScope E18 dahil olmak üzere gelişmiş optik ve çok sensörlü ölçüm sistemlerini sunuyor.

🔌 Spad Electronic — modern üretim için hassas ölçüm ve elektronik teknolojilerini destekliyor.

📍 Birjand, Güney Horasan – Hakim Nezari 21
    ☎️ 056-33333337
    📱 09159639959
    🌐 www.spad1.ir
    ✉️ info@spad1.ir

Geri