Ahmet Ö.
Kurumsal
- Konu Yazar
## Okuma America Başkanı Jim King, Üretim Teknolojileri Derneği Yönetim Kuruluna Atandı
Okuma America Corporation Başkanı, CEO ve COO'su Jim King, Üretim Teknolojileri Derneği (AMT) Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. Atama, derneğin yıllık iş toplantısında onaylandı ve King'in görev süresi 8 Nisan 2026'da başlayacak.
### Görev ve Rol
AMT Yönetim Kurulu üyesi olarak Jim King, derneğin yürütme ekibine stratejik yönlendirme yapacak. AMT, ABD merkezli üretim teknolojisi üreticileri ve distribütörlerini temsil ederek, sektördeki yenilik ve rekabetçiliği artırmayı hedefliyor.
Jim King, atamasıyla ilgili "AMT Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmek benim için bir onur. Üretim endüstrisindeki dinamik fırsat döneminde derneğin savunuculuğu çok önemli ve bilgi birikimimle katkı sağlamayı sabırsızlıkla bekliyorum" dedi.
### Jim King'in Kariyer Geçmişi
King, 2010 yılında Okuma America'ya Satıştan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak katıldı. 2011'de Başkan ve COO oldu, 2024'te CEO görevine getirildi ve aynı zamanda Japonya'daki Okuma Corporation'da kıdemli yönetici olarak görev yapmaya başladı. Daha önce Siemens Industry, Nematron ve Source Alliance.com firmalarında satış, pazarlama ve kanal stratejisi alanlarında çalıştı. Kariyerine Rockwell Automation'da başladı ve Michigan State Üniversitesi'nden Uygulamalı Mühendislik Bilimleri diploması aldı.
### AMT Hakkında
AMT, ABD merkezli ileri üretim teknolojileri sağlayıcılarını temsil eden ve üretim sektörünün rekabetçi kalmasını destekleyen bir dernektir. Merkezi Virginia, McLean'de bulunan AMT, sektörün inovasyon hızını artırmak, uluslararası ticaret faaliyetlerini yürütmek ve geleceğin gelişmiş üretim iş gücünü geliştirmek için çalışmaktadır. Ayrıca Kuzey Amerika'nın en büyük üretim teknoloji fuarı IMTS'nin organizasyonunu üstlenir.
### Okuma America Corporation Hakkında
Okuma America Corporation, Japonya merkezli Okuma Corporation'ın ABD satış, pazarlama, mühendislik ve servis koludur. CNC makine araçları, kontrol ve otomasyon sistemleri üretiminde dünya lideridir. 1898'de Nagoya'da kurulan şirket, CNC makine, sürücü, motor, enkoder, spindle ve otomasyon sistemlerinin tamamını tek kaynak olarak sunmaktadır. 2014'te Okuma App Store'u başlatarak makine uygulamaları için dijital bir platform sağlamıştır. Ayrıca Amerika kıtasındaki en büyük dağıtım ağı ve gelişmiş teknoloji iş ortakları ile kullanıcıların rekabet avantajı elde etmesine destek verir.