Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

OMRON Kamera ile Temiz Oda Personeli Güvenli Otomasyonda Tanımlanıyor

Cengiz Özemli

Akademisyen
  • Dokuz Eylül Üniversitesi
  • 1771528037308_0_la0c05gc.jpg

## OMRON Kamera ile Temiz Oda Personeli Güvenli Otomasyonda Tanımlanıyor

OMRON'un geliştirdiği yeni kamera modülü, özellikle yarı iletken, ilaç ve gıda üretim ekipmanlarında çalışanları temiz oda koşullarında tanıyarak makina güvenliğine katkı sağlıyor.

Endüstriyel ekipmanlar, koruyucu kıyafetlerin vücut şekillerini değiştirdiği temiz odalarda personeli doğru şekilde algılamak zorundadır. OMRON'un bu zorluğu aşan çözümü, koruyucu giysi giymiş operatörleri özel olarak tanımlayan yapay zekâ destekli bir kamera modülüdür.

### HVC-P2B5T-007003 Kamera Modülü Özellikleri
    • Görüntü işleme donanımına entegre edilmiş önceden eğitilmiş yapay zekâ modelleri
    • Ayakta durma, oturma, çömelme ve sürünme gibi çeşitli pozların tanımlanması
    • Personel varlığını makinaya güvenlik sinyali olarak iletme
    • Yüzde 50 görüş alanına sahip uzun mesafe veya yüzde 90 geniş açı lens seçenekleri
    • USB üzerinden yapılandırma ve gözetim doğrulaması için ham görüntü akışına erişim
    • Kenar işleme (edge processing) ile düşük gecikmeli yanıt ve veri mahremiyeti
    • Esnek baskılı devre kablosu ile sıkışık alanlarda veya mevcut makinelere kolay montaj

Modül, makinayı personele yaklaştığında otomatik olarak koruyucu moda geçirebilecek güvenlik interloklarını aktif eder. İşlem yerinde yapıldığı için dış hesaplama veya görüntü transferine ihtiyaç duymaz, bu da endüstriyel ortamda yüksek hız ve gizlilik sağlar.

OMRON'un bu yenilikçi kamera sistemi, makine üreticileri ve sistem entegratörlerine kendi yapay zekâ modellerini geliştirme zorunluluğu olmadan temiz oda çalışanlarını tanıma imkânı sunar. Makinelere kolay entegre edilebilen bu çözüm, operasyon güvenliğini artırır ve otomasyonun güvenilirliğini yükseltir.

### Hedef Endüstriyel Kullanım Alanları
    • Yarı iletken üretim tesisleri
    • İlaç üretim hatları
    • Gıda işleme ekipmanları

Temiz oda kıyafetlerinin zorunlu olduğu bu alanlarda gerçek zamanlı ve kesin insan varlığı tespiti, otomatik sistemlerin güvenli çalışmasını mümkün kılarak dijital üretim süreçlerinin kritik bir parçası haline gelmektedir.

Geri