Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

Robotik Büyümesi FANUC’un Michigan’daki Büyük Yatırımını Harekete Geçirdi

Erkan Teskancan

Kurumsal
Endüstri Vadisi
  • OLM MUH
  • 1776898850024-fanuc_robotics_tech_manufacturing_1_1.jpg

FANUC, Kuzey Amerika’daki robotik üretimini genişletmek ve artan talebi karşılamak amacıyla Michigan’da 90 milyon dolar değerinde yeni bir tesise yatırım yapıyor. Bu 78.04 hektarlık (840.000 sq ft) tesis, üretim kapasitesini artırmayı, müşteri yanıt sürelerini iyileştirmeyi ve ABD pazarındaki sanayi robotları talebini desteklemeyi hedefliyor. Ayrıca, şirket emek gücü sıkıntılarına karşılık vermek ve otomasyon alanında gelecek neslin uzmanlarını yetiştirmek için FANUC Academy eğitim merkezini açıyor.

### Küresel Robotik Pazarındaki Büyüme
    Küresel endüstriyel robotik pazarı, 2025-2030 döneminde yıllık %9,9 bileşik büyüme oranıyla 34 milyon dolardan 61 milyon dolara yükselmesi bekleniyor. Bu büyüme büyük ölçüde hızlı mal üretimi ve teslimatına olan tüketici talebinden kaynaklanmaktadır. İşletmeler, yüksek başlangıç maliyetlerini azaltmak için Robotik Hizmet Olarak (RaaS) abonelik modelini tercih ediyor; bu model, kurulum, güncelleme ve bakım hizmetleri sunarak işletmelerin verimliliğini artırıyor.

### Sürdürülebilirlik ve Yapay Zeka Entegrasyonu
    Robotik teknolojileri, işletmelerin karbon ayak izini azaltma ve enerji tasarrufu sağlama gibi sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmasına yardımcı oluyor. Robotlar daha az enerji tüketirken, atıkları ve malzeme kullanımını azaltıyor, yapay zeka destekli performans optimizasyonuyla çevre dostu çözümler sunuyor. AI ve makine öğrenimi, robotların büyük veri toplamasını, analiz etmesini ve güvenliği artırarak kesintisiz üretim sağlamasını mümkün kılıyor.

1776898850267-fanuc_robotics_tech_manufacturing_2.jpg

### FANUC’un Michigan Yatırımı ve Eğitim Merkezi
    FANUC, ABD genelinde inovatif robotik ve otomasyon teknolojileri sunmak için bugüne kadar 300 milyon dolar yatırım yaptı. Yeni Michigan tesisi, toplam 278.7 hektar (3 milyon sq ft) alana ulaşarak 700’den fazla istihdam sağladı. Yıl sonunda açılacak FANUC Academy, ABD’deki en büyük otomasyon ve robotik eğitim merkezi olacak ve sektörün yetenek açığını kapatmayı, yeni yetenekler kazandırmayı amaçlıyor.

### Michigan Tesisi Teknik Özellikleri
    • Yatırım tutarı: 90 milyon dolar
    • Tesis alanı: 840.000 sq ft (yaklaşık 78.040 m²)
    • Toplam ABD üretim alanı: 3 milyon sq ft (278.700 m²)
    • İstihdam: 700+ yeni iş fırsatı
    • Eğitim merkezi: FANUC Academy, gelişmiş otomasyon ve robotik eğitimi

Bu yatırım ve eğitim girişimi, robotik üretim kapasitesini artırarak Kuzey Amerika’daki otomasyon talebini karşılamayı ve sektörde rekabet gücünü sağlamayı hedefliyor.

Geri