Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

Sagar Defence Mühendisliği Otonom Denizcilik Gemi İnşa Merkezi'nin Temelini Attı

Ahmet Ö.

Kurumsal
  • EMS Engineer
  • 1773907323071-Sagar-img.jpg

## Sagar Defence Mühendisliği: Otonom Denizcilik Gemi İnşa Merkezi'nin Temel Atma Töreni

Sagar Defence Engineering, Hindistan'ın yerli savunma sanayisini güçlendirme ve denizcilik teknolojilerinde ilerleme sağlama amaçlı önemli bir adım attı. 12 Mart 2026'da Andhra Pradesh, Juvvaladinne Balıkçı Limanı'nda Otonom Denizcilik Gemi İnşa ve Sistemleri Merkezi için tarihi temel atma töreni düzenlendi.

Merkez için temel taşı, Andhra Pradesh İnsan Kaynakları Geliştirme, BT, Elektronik ve İletişim Bakanı Nara Lokesh tarafından konuldu. Törene ayrıca Kavali Yasama Meclisi Üyesi Dagumati Venkata Krishna Reddy ve Nellore Lok Sabha Milletvekili Vemireddy Prabhakar Reddy gibi önemli isimler katıldı. Şirketin kurucusu Capt. Nikunj Parashar da törende hazır bulundu.

2015 yılında Mumbai'deki küçük bir çalışma alanından başlayan Sagar Defence Engineering, son on yılda Pune'da 10 dönümlük savunma üretimi ve Ar-Ge kampüsüne büyüyerek, deniz, hava, kara ve su altı alanlarında gelişmiş insansız sistemler geliştiren öncü bir savunma teknoloji şirketine dönüştü.

### Otonom Denizcilik Gemi İnşa Merkezi'nin Önemi

Bu merkez, Hindistan'ın ilk otonom denizcilik sistemleri geliştirme, test etme ve üretme alanı olarak tasarlandı. Merkez, insansız yüzey ve su altı araçları, akıllı navigasyon sistemleri, deniz sensörleri, haberleşme ağları ve otonom operasyonlar için komuta kontrol platformları üzerine yoğunlaşacak.

### Otonom Denizcilik Gemi İnşa Merkezi Özellikleri

• Juvvaladinne Balıkçı Limanı'nda 29.58 dönümlük arazi tahsisi (7.58 dönüm sahil, 22 dönüm liman alanı)
    • Doğrudan deniz erişimi ile gemi inşa, test ve deneme imkanı
    • AI destekli Gemi Tersanesi Yönetim Sistemi ile tasarım, üretim, test ve bakım süreçlerinin otomasyonu
    • Dijital çift teknolojisi ile gemi ve altyapının sanal replikasyonu
    • Robotik üretim sistemleriyle otomatik kaynak, kesim, boyama ve montaj
    • Otonom malzeme taşıma sistemleri (robotlar ve Otomatik Yönlendirmeli Araçlar - AGV)
    • Uzun vadede hızlı özel parça üretimi için eklemeli imalat (3D baskı)
    • Gemi fırlatma, kurtarma ve bağlama için otonom sistemler
    • Görüntü sistemleri, lidar sensörleri ve GPS tabanlı hassas navigasyon

Bu tesis, dünya genelinde denizcilik sektöründe robotik, yapay zeka ve insansız platformlara doğru ilerleyen trendlerle uyumlu olarak, otonom gemi teknolojilerinin gerçek zamanlı test ve geliştirilmesini hızlandıracak, Hindistan'ın denizcilik teknolojileri alanındaki küresel rekabet gücünü artıracak.

Geri