Gelişim, birlikte başlar.
Banner alanı
IFM Sensor

🚀 Savunma Sanayii Üretiminde Otomasyon Devrimi!

Hasan S. Cemkan

Kurumsal
Industry Valley
  • HSCQ
  • art_543_0da95385999daa8dedcc25ef750ba50b.jpg

🚁 Hızlı Üretim, Güçlü Savunma!​

ABD Enerji ve Savunma Bakanlıkları, Uluslararası İmalat Teknolojileri Fuarı 2026'da (IMTS) dikkat çekici bir gösteriye imza attı. Canlı olarak üretilen ve uçurulan quadcopter dronlar ile 3,3 metrelik Aires Tide test uçuş aracı, ileri imalat teknolojilerinin savunma sanayii için ne kadar kritik olduğunu gözler önüne serdi.

🛠️ İleri Üretimle Esneklik ve Hız​

Bu projeler, gelişmiş üretim tekniklerinin ABD'nin kritik yetenekleri daha hızlı geliştirmesine ve üretmesine nasıl yardımcı olabileceğini gösteriyor. Aynı zamanda yerel üretimin esnekliğini de artırıyor.

🔬 ORNL'den Tam Ölçekli Üretim Hücresi​

AMT Gelişen Teknoloji Merkezi'nde (ETC) sergilenen bu gösteride, Oak Ridge Ulusal Laboratuvarı'nın (ORNL) Üretim Gösterim Tesisi (MDF) tarafından geliştirilen tam ölçekli bir üretim hücresi öne çıktı. Otomasyonu, eksiltmeli ve eklemeli imalatı bir araya getiren bu hücre, quadcopter gövdeleri üreterek güvenli bir alanda uçuşlarını gerçekleştirdi.

💡 Genesis Misyonu ve Yapay Zeka​

Aires Tide, bilimsel keşifleri ve ulusal güvenlik çözümlerini hızlandırmak için yapay zeka ve ileri bilişimi kullanan DOE'nin Genesis Misyonu'nun ilk somut sonuçlarından biri. Sandia Ulusal Laboratuvarları liderliğindeki bu proje, ulusal güvenlik için çözümlerin hızlı bir şekilde tasarlanıp sunulmasında yapay zeka, ileri bilişim ve eklemeli imalatın gücünü kanıtlıyor. Bu sayede geliştirme süresi ve maliyetleri de önemli ölçüde azalıyor.

🌍 Endüstriyel Tabanı Güçlendirme​

AMT – İmalat Teknolojisi Derneği Başkanı Douglas K. Woods, ETC'nin yeni teknolojileri ve yenilikçi düşünceyi kullanarak ABD endüstriyel tabanını nasıl güçlendirebileceğini vurguladı. Woods, ulusal savunma için ihtiyaç duyulan teknolojilerin, yerel üretimi daha verimli ve rekabetçi hale getirecek teknolojilerle aynı olduğunu belirtti.

Geri