Cengiz Özemli
Akademisyen
- Konu Yazar
## SEEPEX Akıllı Ekleme Erişimi İle Kesintisiz Pompa Performansı
SEEPEX, yüksek talepli endüstriyel ortamlarda kesintisiz çalışma ve güvenilirlik sunan yeni Smart Joint Access (SJA) pompa tasarımını tanıttı. BN progresif boşluklu pompasına entegre edilen bu yenilik, kompakt yapı ile emiş yuvasında geniş bir açılımla her iki ekleme doğrudan görsel erişim sağlıyor.
### Verimlilik ve Dayanıklılık İçin Tasarlandı
SJA, kesme hassasiyeti yüksek, aşındırıcı veya korozyona dirençli medyaların hassas işlenmesini mümkün kılarak, hızlı ve etkili durum değerlendirmesi yapmaya olanak tanıyor. Özellikle alan kısıtlılığı olan, mobil üretim birimleri, yeraltı uygulamaları ve sabit ya da kızaklı kurulumlar için ideal.
### Kaya Patlatma ve Kimyasal Uygulamalarda Güvenilirlik
Kaya patlatmada patlayıcı emülsiyonların hassas ve tutarlı dozajı kritik önemde. SEEPEX BN pompalardaki SJA, eklemlere hızlı erişim sayesinde emülsiyon transferi ve dozajın güvenilirliğine katkı sağlıyor. Bu, patlatma deliklerinin yükleme işlemlerinde ve diğer hassas kimyasal süreçlerde büyük avantaj.
Magalie Levray, SEEPEX Madencilik İş Geliştirme Müdürü, "Smart Joint Access ile operatörler büyük denetim açılımından eklemlere doğrudan erişim sağlar, duruş süreleri azalır ve viskoz, kesme hassasiyeti yüksek ve aşındırıcı emülsiyonların tutarlı pompalanmasına güvenilir." dedi.
### Smart Joint Access Özellikleri
- Emiş yuvasındaki geniş denetim açılımı sayesinde eklemlere doğrudan görsel erişim
- Kompakt ve eşit duvarlı stator tasarımı ile yüksek basınç kapasitesi
- Kamyon üstü mobil üniteler için kompakt hidrolik sürücü opsiyonu
- Yeraltı ve sabit kurulumlar için elektrik motoru opsiyonu
- Düşük deplasmanlı hidrolik seçeneği ile daha az yağ kullanımı ve düşük toplam sahip olma maliyeti
- Paslanmaz çelik veya çelik gövde seçenekleri
- NBR, EPDM veya FKM stator malzemeleri ile geniş kimyasal uyumluluk
### Uygulama Alanları
SJA destekli BN pompa, kaya patlatma, shotcrete, maden drenajı, tünel kazısı, altyapı çalışmaları ve baraj inşaatı gibi hassas kimyasal ve aşındırıcı medyaların güvenilir şekilde taşınması gereken pek çok endüstriyel süreçte kullanılıyor. Düzenli görsel muayene ve basınç testleri sayesinde pompa çalışmasının hızlı değerlendirilmesini sağlıyor.
SEEPEX akıllı pompa teknolojisi ile yüksek operasyonel verimlilik ve kesintisiz üretim için ideal çözüm sunuyor.