Erkan Teskancan
Kurumsal
- Konu Yazar
Siemens, Innovator3D IC yazılımı ile 2.5D ve 3D chiplet entegrasyonunda önemli bir adım atarak 2026 Chiplet Zirvesi'nde "Ambalaj: Tasarım" kategorisinde En İyi Gösterim ödülünü aldı. Bu çözüm, ASIC ve chipletlerin heterojen entegrasyonunu, gelişmiş 2.5D ve 3D paketleme teknolojileriyle hızlı ve öngörülebilir bir şekilde planlamaya olanak sağlıyor.
Ödül, Santa Clara Kongre Merkezi'nde düzenlenen dördüncü yıllık Chiplet Zirvesi'nde takdim edildi. Semper Technologies'in ev sahipliğinde gerçekleşen Chiplet Zirvesi, işlemciler, bellekler, iletişim çipleri ve yapay zeka cihazları tasarımlarında chiplet kullanan mühendislerin ihtiyaçlarına hizmet eden sektörün en büyük chiplet etkinliği olarak öne çıkıyor.
Siemens Digital Industries Software'den Elektronik Kart Sistemleri Kıdemli Başkan Yardımcısı AJ Incorvaia, "Innovator3D IC'nin Chiplet Zirvesi'nde tanınması, müşterilerimizin gelecek nesil yarı iletkenleri geliştirme süreçlerini kökten hızlandıran en son teknolojileri sunma misyonumuzu güçlendiriyor," dedi. "Innovator3D IC ile heterojen die, chiplet, interposer ve paketlerin tek bir birleşik akış içinde optimize edilip doğrulandığı gerçek bir sistem seviyesi tasarım yaklaşımı sunuyoruz."
Chiplet Zirvesi Genel Başkanı Chuck Sobey ise, "Siemens'in Innovator3D IC çözümü, tasarım yaşam döngüsü kapsamı ve endüstri standardı veri modellerinin genişliğiyle öne çıkıyor," dedi. "Çoklu die entegrasyonu giderek karmaşıklaşırken, bu çözüm tasarımcılara daha hızlı hareket etme ve güvenle yenilik yapma araçları sunuyor. Siemens EDA'yı bu hak edilmiş tanımadan dolayı tebrik ediyoruz."
### Siemens Digital Industries Software Hakkında
Siemens Digital Industries Software, Siemens Xcelerator iş platformundan sağladığı yazılım, donanım ve hizmetlerle her ölçekten kuruluşun dijital dönüşümüne destek oluyor. Siemens'in yazılımları ve kapsamlı dijital ikiz teknolojisi, şirketlerin tasarım, mühendislik ve üretim süreçlerini optimize ederek bugünün fikirlerini geleceğin sürdürülebilir ürünlerine dönüştürmesini sağlıyor. Çiplerden tüm sistemlere, üründen sürece kadar tüm endüstrilerde Siemens Digital Industries Software dönüşümü hızlandırıyor.