- Konu Yazar
Alman devi Siemens, dört yıl süren bir sürecin ardından Brightly Software'in tam entegrasyonunu başarıyla tamamladı. Bu hamleyle birlikte Brightly, Siemens'in akıllı altyapı kolunun bir parçası haline geldi ve "Varlık Yönetim Yazılımı" adıyla faaliyet gösterecek.
🎯 Stratejik Birleşme: Neden Önemli?
Bu entegrasyon, Siemens'in varlık yönetimi alanındaki uzmanlığını güçlendiriyor. Geçtiğimiz hafta Manchester'daki Siemens Transform 2026 etkinliğinde duyurulan bu gelişme, dijitalleşme ve sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda atılmış büyük bir adım.
💡 Varlık Yönetim Yazılımı: Neler Sunuyor?
- Kuruluşların varlık performansını en üst düzeye çıkarmasına yardımcı oluyor.
- Riskleri minimize ediyor ve bakım operasyonlarını dönüştürüyor.
- Operasyonel varlık verilerini Siemens'in dijital altyapı yetenekleriyle birleştirerek daha hızlı ve bilinçli kararlar alınmasını sağlıyor.
- Varlıkların kullanım ömrünü uzatıyor ve operasyonel maliyetleri düşürüyor.
- Yapay zeka destekli iş akışları ve akıllı enerji yönetimiyle sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmayı destekliyor.
Siemens Varlık Yönetim Yazılımı CEO'su Don Kurelich, "Brightly markasının Siemens'e dönüşmesi, 25 yılı aşkın süredir geliştirdiğimiz varlık yönetimi yazılım çözümlerini sunmaya devam etmemizdeki bir sonraki kilometre taşıdır" dedi.
⚙️ Siemens'in Genişleyen Yazılım Portföyü
Varlık Yönetim Yazılımı, Siemens'in yazılım portföyünde varlık sağlığı ve yönetimi için temel bir yer edinecek. Bu platform, kapalı döngü yaşam döngüsü yönetimini mümkün kılmak için kritik kullanım bilgileri sağlayacak.
Siemens Kıdemli Başkan Yardımcısı Nigel Hughes, "Varlık yönetimi, kuruluşların topluluklarımıza ve ekonomilerimize güç veren altyapıya nasıl yatırım yaptığının merkezinde yer alıyor" dedi. Hughes, insan merkezli yapay zeka ile operasyonel verimlilik ve dayanıklılık sağlayarak teknisyenlere değer katmayı hedeflediklerini belirtti.
🤖 Yapay Zeka Destekli Yenilikler
Siemens, son aylarda yapay zeka alanında önemli adımlar attı. Şirketin Digital Industries Software kolu, endüstriyel iş akışlarını yeniden tanımlamak ve yüksek hacimli veya tekrarlayan görevleri otomatikleştirmek için "Intelligence Center X" adlı bir ürün tanıttı. Bu ürün, yapay zeka destekli sanal çalışanları insan çalışanlarla birleştiriyor.
🏢 Akıllı Binalar ve Sürdürülebilirlik
Varlık Yönetim Yazılımı, "akıllı binalar" konseptine odaklanıyor. Bulut tabanlı ve yapay zeka destekli bu platform, daha akıllı, veri odaklı karar verme yoluyla sermaye planlamasını iyileştirmeyi, teknisyenleri önleyici bakım faaliyetlerini tahmin etme, önceliklendirme ve yönetme konusunda donatmayı ve kuruluşların operasyonel dayanıklılık, uyumluluk ve verimlilik hedeflerine ulaşmalarını desteklemeyi amaçlıyor.
Siemens Smart Infrastructure, IoT, bulut teknolojisi ve yapay zekayı birleştirerek HVAC, aydınlatma ve çalışma alanı verimliliğini optimize ediyor. Şirket, enerji sistemlerini, binaları ve endüstrileri birbirine bağlayarak kentleşme ve iklim değişikliği zorluklarına çözüm sunuyor.